Reklam

YUSUFELİ BARAJI VE HES İNŞAATININ BİTİMİNE SON METRELER

YUSUFELİ BARAJI VE HES İNŞAATININ BİTİMİNE SON METRELER

YUSUFELİ BARAJI VE HES İNŞAATININ BİTİMİNE SON METRELER
11 Ocak 2021 - 19:10

Yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES projesi ile Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri inşasıyla ilgili 2021 yılı ilk değerlendirme toplantısı 7 Ocak Perşembe günü DSİ 26. Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un başkanlığında DSİ 26. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda. Artvin Valisi Doruk, “Ülkemizin en yüksek barajının tamamlanmasına ramak kaldı. Yusufeli Barajı ve HES projesinde çalışmalar planlandığı gibi aralıksız devam ediyor. 275 metre yüksekliğe sahip olacak barajda 268 metre yüksekliğe ulaşıldı. Toplamda 4 milyon metreküp beton dökülecek baraj gövdesinde sadece 200 bin metreküp beton döküm işe kaldı. Barajın gövde inşaatında çalışmaların şubat ayı sonu itibariyle tamamlanası planlanmaktadır. Baraj gövde inşaatının yanı sıra santral binası ve enerji yapıları gibi diğer çalışmalarda hızla devam ediyor.” dedi.

Yapımı hızla devam eden baraj inşaatında son metrelere gelindiğini dile getiren Başkan Aytekin,’’ Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı hızla devam ediyor. Ülkemize değer katacak olan bu projenin paydaşlarından birisi olmanın verdiği mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Tabii inşaat çalışmaları nedeniyle zor bir dönemden geçiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda da ilçe halkının bize ilettiği sıkıntıları yetkili makamlara dile getirerek alınması gereken önlemleri ve çözüm önerilerimizi konuştuk. İnşallah en kısa sürede ve en az zararla bu görkemli projenin sonunu göreceğimizi umut ediyorum.’’ dedi.

Toplantıya; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Âşık ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kâtip Çiçek katıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YORUMLAR