Reklam

YEŞİLAYFEST SAKARYA'DA GENÇLERLE BULUŞUYOR!

YEŞİLAYFEST SAKARYA'DA GENÇLERLE BULUŞUYOR!

YEŞİLAYFEST SAKARYA'DA GENÇLERLE BULUŞUYOR!
02 Mart 2024 - 12:34

YEŞİLAYFEST, 2-3 MART’TA YEŞİLAY SAKARYA GENÇLİK MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞECEK

Yeşilay,bağımlılıkları önlemek ve toplumun gelişimine spor ve sanat sanatla destek olmak amacıyla düzenlediği YeşilayFest ile bağımlılıklarla mücadele konusundaki farkındalığı artıracak. 

Yeşilayfest,  “Şişenin Dibi Sergisi”ne de evsahipliği yapacak. Alkolün hayatımızda yarattığı tahribatlara dikkat çekmek ve toplum vicdanını sarsacak etkilerini göstermek üzere festival alanında düzenlenecek sergide, ziyaretçiler yarısı duvara gömülü alkol şişelerinin ağız kısmından şişenin içine bakarak alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini sanatsal bir bakış açısı ile görecekler. 

Katılımcıların alkolün zararlarını simülasyon ile görecekleri “Alkol Farkındalık Gözlüğü”,festivalde etkili bir iz bırakacak ve festival süresinde deneyimlenebilecek. 

YeşilayFest’te gençler kutu oyunları ile eğlenirken farkındalık kazanacak, drama atölyeleri ile rol oynama, doğaçlama gibi tiyatro tekniklerini kullanarak bir olayı, anıyı, kavramı, konuyu, düşünceyi canlandıracaklar. Kültür-sanat faaliyeti aracılığıyla gençlerin bağımlılıktan uzak yaşamın önemini kavraması sağlayacak festivalde Kahoot Bilgi Yarışması da düzenlenecek. Eğlence tabanlı öğrenme portalı Kahoot ile gençlere bağımlılığa yönelik farkındalık oluşturacak sorular sorulacak ve sorularda yer alacak kültür-sanat ve gönüllülük içerikleri ile gençlerin bu alanlara dikkati çekilecek.

Konserlerin yanı sıra basketbol, voleybol, masa tenisi, ayak tenisi, okçuluk, badminton gibi sportif faaliyetlerin de yer alacağı festivalde “Rüzgârı Dizginleyen Çocuk” filmi açık hava sinemasında izlenecek. Sonrasında film analiz ve tahlilinin yapılacağı çalışma ile gençlere sosyokültürel bakış açıları kazandırılmasına da destek olunacak. 

 Yeşilay Hakkında

 1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

 Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

 Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

 Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

YORUMLAR