EVDE GÜNDEM TÜRKİYE'NİN VE RİZENİN SAĞLIĞI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

   EVDE GÜNDEM TÜRKİYE'NİN VE RİZENİN SAĞLIĞI

06 Nisan 2020 - 20:35

                                      
Evde kaldığımız bu hüzünlü Kovid-19'lu günlerde, devlet, millet ve de her bir ferdimiz olarak ve bütün dünya olarak gün be gün yaşadıklarımızı ilerleyen, aylarda, yıllarda çok konuşacağız. Koronavirüs tüm dünya yaşattığı korku, hüzün, keder, yardımlaşma, paylaşma, en yakınlarımızın dahi bir biriden kaçtığı, temas etmekten korktuğu gibi onlarca yaşanan dramı ve çok ilginç hikâyeleri anlatanlardan ve kitap yazanlardan hayatta kalırsak dinleyip veya okuyacağız.
İnanıyorum ki, çoğunluğu tıp insanından oluşan, bu stresli ve bir o kadar da sıkıntılı haftaları, ayları, yaşayan başta salgının ilgili Sağlık bakanları, akademisyenler, uzmanlar, bilim kurulu üyeleri, televizyonlarda günlerce açıklama ve yorum yapan proflar, gazeteciler, yorumcular, alternatif tıpçılar vs. ilgi duyan kurumlar ve kişilerin birçoğu makale yazmaya ve hatta kitap yazmaya başlamışlardır.
Yeni tip Kovid-19 salgını Çin'in, Wuhan şehrinde 2019 yılının Kasım ayında başladı ve şimdilerde bütün dünyada boy göstermeye devam ediyor. Bütün dünyayı aynı konuma getiren ve herkese eşit davranan bu virüsün olumsuz ve olumlu hikmetlerini yazmam değil bir köşeye, 20 sayfalık bir gazeteye sığmaz.
Bu salgın, İnşallah yakın bir gelecekte dünyayı terk edecektir. Dualarımız ve inancımız budur.
Bu virüs geride kaldıktan sonra, dünyanın ve insanlığın yeni bir düzene geçeceği şimdiler de yazılmaya ve konuşulmaya başlanmıştır.
Allahü telanın mukadderatının nasıl tecelli edeceğini hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Yaşadığımız bu fanı dünyanın eski bir dünya olmayacağı da bir gerçek olarak görülmektedir.
Ömrümün 4/3'unu tamamlamış bendenizin (59) korona virüs dünyayı terk etmesinden sonra kurulacak olan yeni dünya düzenine inşallah İSLAM hakim olacaktır. Bu yenidünya düzeninin yaşayan tanığı olmayı bu salgına yakalanmadan Allah bana ve sizlere de nasip etsin inşallah.
Görülen odur ki, dünya genelinde 100 bine yaklaşan korona virüs salgını ölümleri bütün insanlığı ve bilhassa ülke yöneticilerini tedirgin tehdit etmeye devam ediyor. Devlet yöneticileri insanlarımızı bu salgından korumak için büyük mücadelede verilmektedir.
Türkiye'de salgınla mücadele de alınan erken tedbirler neticesinde ülke genelinde vaka ve ölümler diğer dünya ülkelerine oranla çok şükür düşük seyretmektedir.
İnşallah alınan bu sıkı tedbirlere halkımızın da gösterdiği duyarlılık sonucunda her geçen gün hasta sayısı azalacaktır.
Bu dünyanın gerçek sahibi yüce Mevla onun yarattığı en kıymetli varlık insanlık ve doğa bu yaşadığımız korona virüs salgını bizlere ne anlatıyor? Ve bugüne kadar yaşadığımız yeryüzünde ki, insanlığımızı, doğamızı acımasızca ve şuursuzca yok ettiğimizi, amaçsız harcadığımızı, çokça günaha girdiğimiz muhasebesini yaptıktan sonra, artık hiç bir şeyi eskisi gibi sürdüremeyeceğimizi görmüş olduk.
Çağın vebası Kovit-19 nedeniyle, bizler haftalardır evlerimizde izole edilmiş şekilde yaşamaktayız. Şimdilik bu şekilde de yaşamaya mecburuz.
Fakat bu hastalığa yakalananların tedavisi için, Sağlık sektörünün başındaki Sağlık Bakanımız ve birlikte çalıştığı, Sağlık bakanlığı bilim kurulu üyeleri, İçişleri bakanlığı, diğer bakanlıklar, illerde Valilerin başkanlığındaki İl Pandemi Koordinasyon kurulları can siper hane çalışmaktadırlar.
Rize Milletvekili sn. Avcı, yaptığı açıklamada, Rize de 100 üzerinde vakanın bulunduğunu, bu hastaların bir kısmının tedavileri tamamlanıp taburcu edildiğini ve Rize’de ki tüm hastanelerimizde bir eksikliğin, aksaklığın olmadığını ifade ettiler.
Cumhurbaşkanımız sn. Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan, "Biz bize yeteriz" Türkiye korona virüsle mücadeleyle milli dayanışma kampanyasına, maddi bağışta bulunan her kurum ve kuruluşla birlikte bireysel yardımda bulunan herkesi dualarımla tebrik ediyorum.
Kovit-19 salgınının başladığı günden, bugüne kadar Rizelileri 24 saat her gün yeni tedbir ve kararlar noktasında bilgilendiren, kuralların uygulanmasını denetleyen, ihtiyaç sahiplerini, sahiplenen, Rize Pandemi Koordinasyon Kurulu Başkanı, Rize Valimiz sn. Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı sn. Rahmi Metin, Rize İl Emniyet Müdürü sn. Nurettin Gökduman, İl Jandarma Kom. Albay Hakan Dedebağı, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Hastanelerimizin başhekimleri, bütün doktorlarımız, tüm sağlık çalışanlarımız ve diğer görevli kurumlarımızın Müdürleri ve bu süreç boyunca fedakârca çalışan her bir kişide dâhil olmak üzere, candan kutluyorum ve kendilerine, Allah sizlerden razı olsun, sizleri ve bizleri bu virüsten korusun inşallah.
Bizler, birlik ve bütünlük içerisinde, devletimizin, bizim sağlığımız, ülkemizin ve neslimizin geleceği için almış olduğu kurallara millet ve fert olarak harfiyen riayet edelim.
Bütün Ümmet-i Muhammedin dualarıyla ve ülkemiz genelinde her yatsı namazının ardından camilerimizim minarelerinden getirilen tövbe, dua ve tekbirler âmin nidalarıyla arş-ı alaya ulaşmaktadır.
Ülke olarak, inşallah bu mübarek üç ayların hürmetine yakın bir zaman içerisinde bu virüsten kurtulup felaha kavuşacağız.
 
                               
 

YORUMLAR