ANNELER GÜNÜ VE CANIM ANNEME
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

ANNELER GÜNÜ VE CANIM ANNEME

10 Mayıs 2019 - 13:57

Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor.
Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği’nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Anneler gününde annemize bir demet kır çiçeği armağan ederek, bir güzel sözcükle yanağından öperek onu çok mutlu ederiz.
Allah-ü tela kadını annelik duygularıyla donattığına göre, anne olabilen, olamayan tüm annelerin günü olmalı. Annesi hayatta olan şanslılardansak, onlara minnetimiz her anımızda göstermeliyiz. Sadece bu Pazar değil, benim için her gün anneler günüdür. Çok şükür 1961 doğumumdan bugüne değin hep annemle yaşadım. 58 yıldır yaşadığım canım anneme hiç doyamadım. Birkaç yıldırı yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle, yatağa bağımlı yaşayan annemi eve gittiğimde, işim gereği evimden çıktığımda onun o nur yüzlü anlını ve elini öpmeden çıktığımı çok az hatırlıyorum. Bu arada iki annemin olduğunda ifade etmek istiyorum. Beni dünyaya getiren, muhtereme Seher (96) hanımefendi ve ikinci muhtereme annem Nurten (80) hanımefendiye Allah-ü teladan sağlıklı ömürler diliyorum. Ne mutlu bana ki iki annemizde duasını ve helalliği her yanlarına gittiğimde ifade etmeleri en büyük sevincimdir.
Bu arada, 35 yıldır canım annemle yaşayan, ömürleri boyunca hiç bir, birini üzmeyen, anneme annesi gibi bakan, bir abla kardeş gibi yaşayan, bugün ise hayatının en zor günlerini yatağa bağımlı yaşayan anneme kusursuz hizmet veren, üç çocuk annesi muhtereme Selma hanımefendinin anneler gününü kutluyor. Allah-ü tela ondan ve onu dünyaya getiren, anne ve babasından Allah-ü tela razı olsun. Onlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Vefat etmiş olan kayınpederime rahmet diliyorum.
Annelerimizle ilgili yüce dinimizin buyurdukları;
Cennet anaların ayağı altındadır. (Hadis-i şerif)
Anne sevgisi bütün sevgilerin kaynağıdır.
Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.
En çabuk kabul olan dua, anne duasıdır.
Kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür.
Anneler, çocuklarıyla ilgili her şeyi görmeseler bile, kalpleriyle hissederler.
Ana evin temelidir.
En değerli armağan sevgidir. Annenize sevginizi veriniz.


CANIM ANNEM
Annemi ben çok severim,
Melek annem, güzel annem,
Üzülmesin sakın derim
Melek annem, güzel annem
İyi doğru sözler onda,
Şefkat dolu gözler onda,
Sevgi, ışık var yolunda,
Melek annem, güzel annem
Anne yüzü ne asıl yüz,
Anne gözü ne derin göz,
Anne özü, pırlanta öz,
Melek annem, güzel annem
O gülerse çağlayanım,
O ağlarsa ağlayanım,
Ona gönül bağlayanım;
Melek annem, güzel annem………..
 

YORUMLAR