Reklam

Yaz Kampı Veda Gecesi Kültür Şölenine Dönüştü

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından "Gençleri Herkül'ün Şehrinde Birleştiriyoruz" sloganı ile 10 farklı ülkeden 15 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı Veda Töreni' adeta kültürlerin kaynaşması şölenine dönüştü.

Yaz Kampı Veda Gecesi Kültür Şölenine Dönüştü

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından "Gençleri Herkül'ün Şehrinde Birleştiriyoruz" sloganı ile 10 farklı ülkeden 15 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı Veda Töreni' adeta kültürlerin kaynaşması şölenine dönüştü.

Yaz Kampı Veda Gecesi Kültür Şölenine Dönüştü
22 Temmuz 2019 - 15:55

Kdz. Ereğli Rotary Kulübu tarafından düzenlenen ve TED Kdz.Ereğli Koleji ev sahipliğinde gerçekleşen Kısa Dönem Yaz Kampı Veda Töreni düzenlendi.

19 Temmuz Cuma akşamı TED Kdz.Ereğli Koleji İlkokul binası bahçesinde düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, TED Koleji Vakfı Yöneticisi/Erdemir Bütçe ve Planlama Müdürü Ramazan Çelik, TED Koleji Müdürü Nilay Hanlıoğlu, Rotary Kulüp 2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş, Rotary Kulüp ailesi,  yabancı ülkeleri evlerinde ağırlayan aileler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ROTARY & TED İŞBİRLİĞİ, EVRENSEL DOSTLUĞA KATKI SAĞLADI
Tören, Kdz.Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aykut Ateş'in açılış konuşması ile başladı. Öncelikle UR 2430. Bölge Guvernörü Hakan Karaalioğlu'nun teşekkür ve başarı dilekleri içeren video sunumunu izleten Ateş,  "Gençleri Herkül'ün Şehrinde birleştiriyoruz" projesi kapsamında, kamp boyunca 8 farklı ülkeden 15 öğrencinin aileler tarafından konuk edildiğini hatırlattı.  Ateş, Ereğli'de gerçekleştirilen etkinlikleri video ve fotoğraf sunumu eşliğinde özetleyerek işbirliği için  TED Kdz.Ereğli Koleji Genel Koordinatörü Nilay Hanlıoğlu'na teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Hanlıoğlu da Kdz.Ereğli Rotary Kulübü yöneticilerine, öğrencilere ve ailelere özverili misafirperverliği için teşekkür etti ve kültürlerin kaynaşmasının önemine vurgu yaparak, "Evrensel düzeyde dostluklar kurulmasını sağladılar." dedi.

ÖĞRENCİLER VE AİLELER SON DERECE MEMNUN: AYRILMAK İSTEMEDİLER
Program; projede göreve yapan TED Kdz.Ereğli Koleji öğretmenlerine teşekkür belgelerinin verilmesi, Öğrenci Değişim Programı kapsamında bir yıl Kanada'da eğitim gören öğrenci Rotex Zeren Kısa'nın konuşması, ağırlayıcı ailelere teşekkür belgelerinin takdimi, Kdz.Ereğli Interact Kulübü Başkanı Zeynep Efe'nin konuşması, ağırlayıcı öğrencilere teşekkür belgelerinin takdimi, değişim öğrencilerinin video gösterimi, yabancı öğrencilerden Marko'nun konuşması, misafir öğrencilerin takdimini takiben Bayrak Değişim Töreni ile devam etti. Ağırlayıcı aileler adına Adalet hanımın ve öğrenci Marko'nun konuşmaları sorasında renkli dakikalar yaşanması alkışlarla karşılık gördü. Kdz.Ereğli Interact Kulübü de "Ereğli Çileği Tüm Dünyada' projesi kapsamında misafir öğrencilere hediye olarak çilek reçelleri sundu.

HAREKETLİ VE RENKLİ PROGRAM
Hareketli  ve renkli görüntülere sahne olan, adeta kültürlerin kaynaşması şöleni havasında geçen veda töreni programı, öğrencilerin canlı performans sergileyen orkestra eşliğinde 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını seslendirmeleri, destek verenlere teşekkür belgelerinin takdimi ile devam ederken, sponsorlardan TED Koleji Vakfı Yöneticisi Ramazan Çelik, yaptığı konuşmada;  eğitimin ve kültürlerin kaynaşmasının önemine önemine vurgu yaparak projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve  başarılı programdan dolayı TED Kdz.Ereğli Koleji ve Kdz.Ereğli Rotary Kulübü'nü kutladı.  Sponsor ve destekçilerden Giz Shipping, Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, Bisiklet Sevenler Derneği,   temsilcileri de  kısa birer konuşma ile projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, eğitime desteklerinin süreceğini belirttiler.

HALK OYUNLARINI BAŞARI İLE SERGİLEDİLER
Geç saatlere kadar devam eden başarılı program, Türk ve yabancı öğrencilerin hep birlikte değişik yörelerin halk oyunlarını neşe içerisinde oynamaları ve ailelerin sohbetleri ile son buldu.
Gece sonunda Kaymakam Çorumluoğlu, Rotary Kulüp ve TED Koleji yöneticilerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.
12 gün süreli Ereğli'de misafir edilen Kısa Dönem Uluslararası Yaz Kampı öğrencileri 20 Temmuz Cumartesi günü erken saatlerde ülkelerine yolcu edildi.




 

YORUMLAR