Reklam

Van'da şiddetli sarsıntılar devam ediyor!

Van'da şiddetli sarsıntılar devam ediyor!

Van'da şiddetli sarsıntılar devam ediyor!
29 Ocak 2023 - 22:11

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.

Dün, 21.14’te İran’ın Hoy kentinde gerçekleşen depremden Van’ın Başkale ilçesi de şiddetli bir şekilde etkilenmişti. Konuyla ilgili Van Valiliği açıklama yapmıştı.

2 kişi hayatını kaybetti, 122 kişi yaralandı

İran Sismoloji Merkezine göre yerel saatle 21.44'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. Şu ana kadar en büyüğü 3,6 olmak üzere en az 20 artçı sarsıntı kaydedildi. İran Acil Durum Merkezi, depremde ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülke medyasında yer alan görüntülerde ise deprem nedeniyle bazı binaların kısmen yıkılmış olduğu görüldü.

Türkiye'de olumsuz bir durumla karşılaşılmadı

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Sırasıyla 3,0 – 4,3 – 3,0 3,6 – 3,6 – 3,4 – 3,9 – 4,8 – 4,8 – 4,3 büyüklüğünde depremler yaşandı. Kentte, artçı sarsıntılar devam ediyor. (Büşra İrem Çam - Birlik Haber Ajansı)