Reklam

USTA YAZAR YAVUZ DONAT’DAN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

USTA YAZAR YAVUZ DONAT’DAN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

USTA YAZAR YAVUZ DONAT’DAN BAŞKAN METİN’E ZİYARET
16 Haziran 2021 - 16:42

Türkiye’nin tanınmış usta gazeteci yazarlarından Yavuz DONAT, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’i ziyaret etti. Yakın bir tarihte, gazeteci Şebnem Bursalı’yla yapmış olduğu söyleşisinin kitaplaştırıldığı “OFF THE RECORD” isimli kitabının siyaset ve medya dünyası tarafından bir hayli beğeni topladığı ünlü gazeteci Yavuz Donat; Rize- Artvin Havalimanın inşaatını yerinde görmek için bir günlüğüne geldiği Rize’de dikkatini çeken, Rize Belediye Blokları Kentsel Dönüşüm projesi çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e ziyarette bulundu.

Her ay Anadolu’nun birçok şehrini gezerek izlenimlerini köşesine taşıyan, Türkiye’nin en usta gazetecilerinden olan, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat’ın Rize Belediyesini zafiyetine, Sabah Gazetesi Ankara Editörü Yaşar Önel ve Rizeli tanınmış gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’da eşlik ettiler.
Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, “Türkiye’nin geçmiş siyası hafızasını çok iyi okuyan ve ülkemizin tanınmış duayen gazeteci yazarlarından olan, öğrencilik yıllarımdan bugüne değin okumaya devam ettiğim kıymetli gazeteci yazar Yavuz Donat beyi belediyemizden ağırlamaktan ve inşası devam etmekte olan Rize Kentsel Dönüşüm projemizle birlikte yapımı devam eden bir çoğunluğu tamamlanıp halkımızın hizmetine sunduğumuz devasa proje ve yatırımlarımız hakkında kendilerini bilgilendirmekten mutluluk duyduk. Sayın Donat ziyaretinde, “Her yıl Rize’ye geldiğini, fakat bu seferki gelişinde Rize’yi çok gelişmiş ve adeta tepeden tırnağa yenilenme çalışması içinde gördüğünü ifade ettiler. Şehirde yaptığı kısa bir gezintide sonucunda belediyecilik noktasında büyük bir hareketliğinin olduğunu ve Rize’nin yenilenmesi noktasında dört bir yanında sürdürülen bu yenileme proje çalışmalarıyla Rize şehrinin yakın gelecekte olması gereken görüntüde olması Rize’ye çok yakışacaktır diye ifade ettiler.” Şeklinde konuştu.

Ziyarette konuşan Yazar Donat’ın, “Rize Belediye Başkanı sn. Metin’i bu ziyaretimde tanımış oldum. Sosyoloji mezunu eğitimci sayın başkanın, Rize’nin sorunlarına ve yapılan çalışmalarla ilgili gerek rakamsal olarak, gerekse tafsilat olarak ilgi alanlarına yönelik bu denli detay hakimiyeti noktasında bu kadar detaylı anlatımından etkilenmedim dersem yanlış olur. Tebrik ediyorum. Belediye Başkanı olarak iyi bir seçim.” dedi. Başkan Metin ziyaretin anısına, Yazar Donat’a, İşlemeli çay bardağı ve Çay hediye etti.
Haber: Selma Demirci Kavalcı
 

YORUMLAR