Reklam

UNUTULAN YOLLAR VE HİKÂYELERİ YUSUFELİ

Artvin’in Yusufeli İlçesinin tanınmış şair ve yazarlarından Cemil AYTEKİN’in, “Unutulan Yollar ve Hikâyeleri Yusufeli” isimli eseri, Yusufeli Belediyesi Yayınları arasında yerini almış oldu.

UNUTULAN YOLLAR VE HİKÂYELERİ YUSUFELİ

Artvin’in Yusufeli İlçesinin tanınmış şair ve yazarlarından Cemil AYTEKİN’in, “Unutulan Yollar ve Hikâyeleri Yusufeli” isimli eseri, Yusufeli Belediyesi Yayınları arasında yerini almış oldu.

UNUTULAN YOLLAR VE HİKÂYELERİ YUSUFELİ
16 Ocak 2020 - 21:24

Yusufelili tanınmış Şair-yazar Cemil AYTEKİN’in ‘Unutulan Yollar Ve Hikâyeleri Yusufeli’ isimli kitabı, Yusufeli Belediyesi yayınları arasında yerini aldı. Kültürel belediyecilik alanında çıkardığı eser ve yaptığı çalışmalarla hem yayın hayatına hem de yöre kültürüne önemli hizmetlerde bulunan Yusufeli Belediyesi,” Unutulan Yollar ve Hikâyeleri Yusufeli” adlı eseriyle de bu özelliğini korumaya devam ediyor.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Yöremizin önemli yazarlarından Cemil AYTEKİN’e ait olan bu eser yöremizi, dağlarından nehirlerine, köprülerinden yeşilliklerine, kiliselerinden yetişen ürünleri ve komşu ilçelerine kadar, yörenin coğrafyasını detaylı bir şekilde bizlere tanıtırken, kitabın büyük bölümünde ise bu yörenin köy ve mahallelerinden yüzden fazla insanla yaptığı röportajlar neticesinde bu yöreninin yakın tarihine, insanına, kültürüne, gelenek ve göreneklerine ışık tutmaktadır. Eser aynı zamanda gelecek nesillere yöremizin, coğrafi, tarihi ve kültürel özelliklerini aktarmak adına çok önemli bir boşluğu da dolduracağı düşünülmektedir.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in yaptığı değerlendirmede; “Yöre kültürüne büyük katkıları olmuş olan Cemil AYTEKİN’in kitabını Yusufeli Belediyesi olarak yayınlamış olmaktan son derece memnunuz. İçinde bulunduğumuz baraj sürecini de düşündüğümüzde, bugün kendi kültürümüze daha fazla sahip çıkmamız, onu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmamız gerektiğinin farkındayız. Şuana kadar kültürel alanda yaptığımız, dergi, sempozyum, kitap ve bir çok çalışmada aynı bilinç ve heyecanla hareket ettik. Bundan sonrada ilçemizin kültürel birikimine aynı heyecan ve iştahla katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kültürel Belediyecilik alanında çok önemli bir yere sahip olan bu eserin belediye yayınlarından basımı için bize izin veren Cemil AYTEKİN beye çok teşekkür eder herkese iyi okumalar dilerim. ”şeklinde konuştu.

YAZARIN ÖZ GEÇMİŞİ VE ESERLERİ;

1953 yılında Yusufeli’nin Esenyaka köyünde doğdu. İlkokulu da orada okudu. Yatılı okul sınavlarına girerek Kazım Karabekir ilköğretim okulunu kazandı.1972 yılında ilkokul öğretmeni olarak Göle ye atandı.1979 yılında Erzurum Eğitim Enstitüsü Türkçe öğretmenliğini bitirdi. On beş yıl sınıf öğretmenliği yirmi yıl Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı.2008 yılında emekli oldu. Halen Sakarya da yaşamaktadır.

Yazarın diğer eserleri, YUSUFELİLİ ÖZERİ şair incelemesi, HER YÖNÜYLE ZOR, ESENYAKA köy incelemesi, YUSUFELİLİ ÂŞIK FAHRİ şair incelemesi, YUSUFELİLİ ÂŞIK İZHARİ şair incelemesi kitaplarından oluşuyor.

YORUMLAR