Reklam

ULUSLARARASI YARI MARATON FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı.

ULUSLARARASI YARI MARATON FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı.

ULUSLARARASI YARI MARATON FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
05 Haziran 2020 - 13:55

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bu yıl 40'ıncısı koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu çerçevesinde düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışmasına yaklaşık 300 fotoğrafçı 1000 eserle katıldı. Yarışma kapsamında fotoğrafçılar tarafından maraton esnasında çekilen fotoğraflar, instagram hesapları üzerinden #trabzonyarimaratonu etiketi ile paylaşıldı.
 
İKİ AŞAMADA DEĞERLENDİRİLDİ
Paylaşılan fotoğraflar; Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı ve yarışma jürisi başkanı Osman Şişko, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Emir Yıldız, Fotoforum Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Basın Sorumlusu Gürkan Ata ve Gazeteci Osman Çavuşoğlu'ndan oluşan jüri tarafından iki aşamada değerlendirildi.
 
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK
Yapılan değerlendirmede birinciliği Türkay Albayrak, ikinciliği Ali Mermertaş, üçüncülüğü de Timuçin Mehmet Sekman’a ait eserler kazandı. Ayrıca Jüri tarafından 30 adet sergilenmeye değer eser belirlendi. İleri bir tarihte yarışma sergisi, ödül töreni ve almanak lansmanı gerçekleştirilecek olup, yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira, albümde yer alan eserlere ise 250 lira ödül verilecek.
 
DAHA CAZİP HALE GETİRMEK İSTİYORUZ
Ödül alan fotoğraflar, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ayhan Pala tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na takdim edildi. Fotoğrafları çok başarılı bulduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Trabzon bir imparatorluk ve liman şehri. Aynı zamanda bir ticaret ve geçmişten itibaren çok kültürlü bir şehir. Bu renkleri korumamız lazım. Trabzon’u çok sesli, çok kültürlü çok güzel bir şehir olarak bizden sonrakilere bırakmak istiyoruz. Yarı maraton, Trabzon’un çok önemli bir değeri. Bu organizasyonun daha da güçlenerek devam etmesini arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz yarı maratonla ilgili şimdiden çalışmalara başladık. Uzun yıllardan beri düzenlenen yarı maratonu daha da canlandırmak, büyütmek ve daha cazip hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR