Reklam

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ’I ZİYARET ETTİ
04 Aralık 2019 - 20:32

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andirii Sybiha Zonguldak Valisi Erdoğan BEKTAŞ’ı ziyaret etti.

Konuklarını Valilik önünde karşılayan Vali BEKTAŞ, kendilerini Zonguldak' ta görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Büyükelçi Andirii Sybiha’nın Valilik ziyaret defterini imzalamasının ardından, Vali Erdoğan BEKTAŞ, Ukrayna ile Türkiye’nin sıkı ilişkileri olan iki ülke olduklarını, bu iyi ilişkilerin ve ekonomik ilişkilerin büyüdüğünü, Ukrayna ile Zonguldak arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesini hedeflediklerini belirterek “Zonguldak ile Odesa ve diğer liman şehirleri arasında daha önceye dayanan gidiş gelişlerin, transferlerin, alış verişin, ekonomik faaliyetlerin olduğunu biliyoruz.” dedi. Zonguldak ile Odesa şehirleri arasında düzenli Ro-Ro seferlerinin devam ettiğini de vurgulayan Vali BEKTAŞ: “Bir ay önce bir grup iş adamı ile birlikte Ukrayna’nın sahil şehirlerine yaptığımız ziyaretin ardından Ukrayna Büyükelçimizin ziyareti çok yerinde oldu.” dedi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andirii Sybiha da: “Bizler birbirini tamamlayan iki ülkeyiz. Stratejik ortaklığa yakışan bir ilişki içerisindeyiz. Amacımız ticaret hacmini arttırıp ticareti geliştirmektir. Bu kapsamda Kherson, Odesa ziyaretleri çok isabetli oldu. Bölgeler arası işbirliğini ve deniz taşımacılığının devam ettirilmesini çok önemli görüyoruz.” dedi. Zonguldak’ta bulunmaktan son derece mutlu olduğunu da belirten konuk Büyükelçi, sıcak karşılama ve gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

Büyükelçi Andirii Sybiha daha sonra Valimiz Erdoğan BEKTAŞ ile birlikte Ro-Ro limanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Büyükelçi Andirii Sybiha’nın ziyaret ve incelemelerine Zonguldak Belediye Başkan Vekili Saruye Eryiğit, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri Muhammet Ali Oflaz ile Liman Başkanı Ali Görkem de katıldılar.

YORUMLAR