Reklam

Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü hâline dönüştürmekte kararlıyız

Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü hâline dönüştürmekte kararlıyız

Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü hâline dönüştürmekte kararlıyız
29 Ağustos 2020 - 17:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Üç kıtanın merkezi Türkiye’yi, küresel bir üretim ve teknoloji üssü hâline dönüştürmekte kararlıyız. Bunun altyapısını son 18 senede attığımız adımlarla zaten oluşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

“İHRACAT ODAKLI ÇALIŞAN ŞİRKETLERİMİZİN MÜŞTERİ YELPAZESİNİ DAHA GENİŞLETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Konuşmasında, “Salgın döneminde birçok firmamız daha önce hiç varlık göstermediği ya da kısıtlı pazar payının olduğu ülke ve bölgelere açılma imkânı buldu” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracat odaklı çalışan şirketlerimizin müşteri yelpazesini daha genişlettiğini görüyoruz. İnşallah dünya genelinde salgının etkileri azalıp taşlar yerine oturdukça, Türkiye’nin yakaladığı ivmenin hızı daha da artacaktır. Ülkemiz, sadece sağlık turizmi ve hizmetlerinde değil; ihracattan üretime, tarımdan sanayiye kadar her alanda Kovid-19 sürecinden güçlenerek çıkacaktır. Birileri istemese de, biz üç kıtanın merkezi Türkiye’yi, küresel bir üretim ve teknoloji üssü hâline dönüştürmekte kararlıyız. Bunun altyapısını son 18 senede attığımız adımlarla zaten oluşturduk” dedi.

YORUMLAR