Reklam

“Türkiye’ye yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

“Türkiye’ye yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

“Türkiye’ye yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir”
19 Kasım 2019 - 18:59

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı'na oldukça yoğun bir gündemle başladıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışına asker göndermeye yönelik iki ayrı tezkerenin ardından, “Yargı Reformu” olarak bilinen reform paketleriyle ilgili çalışmaların başladığını, sonra da Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasalaştığını anlattı.

“BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ 9 ARALIK’TA GENEL KURUL’DA BAŞLAYACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ithalatçı ve ihracatçıların mali yüklerini azaltacak düzenlemeleri içeren Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin de tamamlandığını belirterek ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde soykırım kararını kınayan TBMM Başkanlık Tezkeresi, HDP hariç tüm partilerin ortak katılımıyla kabul edildiğini, su ürünlerinin sürdürülebilir yönetimini sağlayan, balıkçılığı ve balıkçılık kaynaklarımızı koruyan biyo çeşitliliği muhafaza eden, kaçak avcılığın önüne geçen önemli bir düzenlemenin yasalaştığını, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndaki ödeme alanına ilişkin yetkilerin Merkez Bankasına devredilmesinin önünü açan düzenlemenin kabul edildiğini ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin kurulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe görüşmelerinin de 9 Aralık’ta Genel Kurul’da başlayacağını açıklayarak Meclis çalışmalarının hayati öneme sahip olduğunu, kanun teklifi hazırlamanın ve bu teklifleri tüm sayfalarıyla takip ederek yasalaştırma sorumluluğunun artık tamamen milletvekillerine ait olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanun tekliflerinin en mükemmel şekilde hazırlanması ve yasalaştırılması süreçlerinde milletvekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Meclis aşamasındaki çalışmaları ne kadar verimli yürütürsek, yürütme tarafında o kadar etkin hareket etme imkânına kavuşuruz" dedi.

Milletvekillerinden seçim bölgelerini ihmal etmemelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani AK Parti milletvekili olmak demek, sadece salı, çarşamba, perşembe Ankara'ya gelmek değil, Ankara'daki çalışmaları takip edip, ondan sonra da bunu kendi il ve ilçeleriyle sağlıklı bir şekilde koordine etmektedir" diye konuştu.

“ABD İLE İŞ BİRLİĞİ YAPABİLECEĞİMİZ ALANLARA ODAKLANIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini ve ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeleri anımsatarak Türkiye ve ABD ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini, amaçlarının bu zor dönemi her iki ülke için de en makul kabul edilebilir ve sürdürülebilir şekilde yöneterek geride bırakmak olduğunu söyledi.

Türkiye ve ABD arasındaki sorun alanlarının pek çoğunun küçük pürüzlerden ibaret olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu sıkıntılar Amerika’daki ülkemiz karşıtı çevrelerin köpürtmesiyle suni olarak büyütülmüş ve ilişkilerimize zarar verecek boyuta taşınmıştır. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump’tır. Bunun için sistemin ve siyasetin tüm baskılarına rağmen Türkiye-Amerika ilişkilerinin belirli bir seviyenin altına düşmemesi konusunda inisiyatif kullanmaktadır. Biz de aynı anlayışla yüzümüzü geleceğe çevirerek kronik sorunları derinleştirmek yerine iş birliği yapabileceğimiz alanlara odaklanıyoruz. Son ziyaretimiz bu bakımından oldukça faydalı geçmiştir. Evet, yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik, ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almasına da izin vermediğimizi tüm dünyaya gösterdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan sorunlardan birisi olan S-400 meselesinin de görevlendirilen kişiler vasıtasıyla çözüm yollarının aranmasına karar verildiğini vurgulayarak bu savunma sisteminden vazgeçmenin söz konusu olmayacağını, S-400 konusunda kopartılan fırtınanın başka amaçlara matuf olduğunu ABD Başkanı Trump’a anlattığını kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararının tarihî gerçeklere aykırı ve haksız olduğunu belgeleriyle ortaya koyduklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim görüşmemizin ardından Ermeni iddialarının Senato gündemine getirilmesiyle ilgili teşebbüsler bildiğiniz gibi akamete uğratılmıştır, bloke edilmiştir. Diğer meselelerde de zaman içinde küçükte olsa ilerlemeler kaydedilmesini umuyoruz. Amerika’da hâlen süren azil süreci ve yaklaşık bir yıl sonra yapılacak seçimlerin Başkan Trump’ı temkinli hareket etmeye yönelttiği de açıktır. İnşallah bu süreçler bittiğinde ilişkilerimiz yeniden ve çok güçlü bir ivme kazanacaktır. O gün gelene kadar meseleyi suhuletle yönetmeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE DEAŞ İLE MÜCADELEYİ YÜRÜTEBİLECEK İMKÂN VE KARARLILIĞA SAHİPTİR”

ABD’deki görüşmelerde Suriye meselesinin en önemli başlıklardan birisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı verilen mücadeleyi, Suriye’deki cezaevlerinde tutulan binlerce DEAŞ’lının da terör örgütü PKK, YPG-PYD tarafından serbest bırakıldığını, ABD’li muhataplarına anlattıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’a karşı sahada bir başka terör örgütüne ihtiyaçları olmadığını, Türkiye’nin bu mücadeleyi yürütebilecek imkâna ve kararlılığa sahip bulunduğunu da söyledik, söylüyoruz. Bütün bunlara rağmen Amerika’daki bir kesimin Suriye’de bölücü terör örgütünü destekleme ve güçlendirme yönünde çaba gösterdiği anlaşılıyor. Türkiye’nin başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı bu projeyi önemli ölçüde akamete uğrattı. Ülkemize yönelik öfkenin gerisindeki sebeplerden biri de bu büyük oyunu bozmuş olmamızdır” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDA 600’Ü AŞKIN YER KONTROL ALTINA ALINDI”

Barış Pınarı Harekâtı’nda 600’ü aşkın yerin kontrol altına alındığını, bin 200’e yakın teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem Amerika’nın hem de Rusya’nın vardığımız mutabakatlara uygun şekilde belirlediğimiz bölgeleri teröristlerden tamamen arındıramadığı açıkça ortadadır. Harekât alanı sınırları dışından güvenlik güçlerimize ve Suriye Millî Ordusu mensuplarına yönelik neredeyse her gün saldırı düzenleniyor. Bunun yanında kontrolümüz altındaki bölgelerde yaşayan sivillere yönelik bombalı eylemler gerçekleştiriliyor. Saldırılarının tamamının müsebbibi PKK, YPG terör örgütüdür. Türkiye’nin yürüttüğü harekâta şiddetle karşı çıkıp, bizi akıl mantık dışı ithamlar yöneltenlerin hiçbiri bu insanlık dışı saldırılara ses çıkartmıyor. Bölücü terör örgütünü DEAŞ’a karşı savaşan bir yapı gibi göstermek için çırpınanlar, bugün aynı örgütün sivil katliamlarını örtmeye çalışıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörist Ferhat Abdi Şahin’in Türkiye’deki terör eylemlerini, masum insanların katili olduğunu ABD ve Rusya tarafına, ABD Başkanı Trump ve senatörlere video kayıtlarıyla anlattığını sözlerine ekleyerek, “Tabii bu onları ciddi manada etkiledi. Ve bunu anlatmaya devam edeceğiz. Dünyanın dört bir yanında, zira öyle bir yere bu işi bulaştırıyorlar ki bizim Kürtlere karşı olduğumuzu anlatıyorlar Parlamentodaki HDP gibi, arkasında PKK terör örgütünün olduğu HDP gibi. Biz de dedik ki; lütfen bunu birbirine karıştırmayın, biz Kürt kardeşlerimize değil terör örgütü olan PKK’ya karşıyız, YPG’ye karşıyız, PYD’ye karşıyız. Ve sizin bu ifadeleriniz Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır, lütfen bunu yapmayın. Bunu onlara söyledim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Millî Ordusu’nun Türk ordusu ile birlikte, omuz omuza mücadele verdiğine dikkati çekerek, “Ama bunlar ne yazık ki bu CHP teröristlere terörist diyemiyor. Hiç bunların PKK’ya, HDP’ye, PYD’ye, YPG’ye terörist dediğini duydunuz mu? Demez. Niye? Ortaklar ya, beraber yürüyorlar ya, daha çok beraber yürüyecekler. Ama benim milletim terör omuz veren, onlarla beraber yürüyenlere gereken dersi inşallah 2023’te de verecek, 2024’te de verecek” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SURİYE’DEKİ İŞİ GİDEREK ZORLAŞTI”

ABD’nin terör örgütüyle Suriye’de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin farkında olduklarını, bununla birlikte terör örgütünün Suriye’deki işinin giderek zorlaştığının da bir gerçek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir” uyarısında bulundu.

FETÖ elebaşı ve mensuplarına ilişkin Türkiye’nin taleplerini bir kez daha ABD’de ifade ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristler kimin arkasına saklanırsa saklansınlar, hangi kisveye bürünürlerse bürünsünler, bu akıbetten kurtulamayacaklardır. Türkiye’yi bu haklı davasından tehditle, şantajla, yaptırımla, yalan yanlış argümanlarla döndüremeyeceklerini aklıselim sahibi herkesin anlamaya başladığını umuyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE BİN LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI ALAN YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’ndaki işletme devri hakkının ana muhalefet partisinin Genel Başkanı tarafından kasıtlı olarak yanlış ve yalan olarak dillendirildiğine dikkati çekerek, “Geçmişte bilinen tek icrai faaliyeti SSK’yı batırmak olan birisinin böyle bir işlemi anlamasını beklemenin zor olduğunun elbette farkındayız. Onun için dün Merkez Yürütme Kurulu Toplantımızda arkadaşlarıma şu talimatı verdim: Bu konuyu Sayın Genel Başkana İlkokul bile değil, tıpkı bir anaokulu öğrencisine anlatır gibi tane tane yeniden izah edecekler, ta ki anlayana kadar bu izahı sürdüreceğiz, hatta görüntülü olarak görüntüsüz anlamayabilir görüntülü olarak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bin liranın altında emekli maaşı alan 847 bin kişi bulunduğu iddiasının da yalan olduğunu vurgulayarak, “Buradan tıpkı bir ana sınıfı öğrencisine anlatır gibi tekrarlıyorum, Türkiye’de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal. Kılıçdaroğlu kendi SSK Genel Müdürlüğü döneminde takılıp kalmış olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından TBMM muhalefet kulisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Kuliste MHP Genel Başkanı Bahçeli ve bazı MHP’li ve AK Partili milletvekilleriyle çay içerek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Meclis’ten ayrıldı.

YORUMLAR