Reklam

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, Ordu'da konuştu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Fındıkta neden tarım planlaması yok? Bu soruyu kimseye zarar vermeyecek biçimde kısa ve uzun vadeli planlarla inşallah çözeceğiz." dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, Ordu'da konuştu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Fındıkta neden tarım planlaması yok? Bu soruyu kimseye zarar vermeyecek biçimde kısa ve uzun vadeli planlarla inşallah çözeceğiz." dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, Ordu'da konuştu
17 Temmuz 2021 - 17:18

 

Sayın Basın Mensupları,

Sevgili kardeşlerim,

Kurucularım, İl Başkanlarım, İlçe Başkanlarım;

Bu bereketli yolda birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarım,


Ordu kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz… İl Başkanımız İlhan Kaya ve arkadaşlarını kutluyorum ayrıca kalbi ülkemiz için atanlara selam olsun…

 

ÜLKESİNİ SEVEN, DEMOKRASİYE İNANAN TÜM VATANDAŞLARIMIZA SELAM OLSUN

Biz rahat uyuyalım diye vatani görevini yapan  Mehmetçiğe selam olsun, pandemi koşullarında gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına selam olsun, yıllardır hakkını alamayan EYT’lilere selam olsun, 3600 ek gösterge için yıllardır bekleyen hemşirelerimize, öğretmenlerimize, emniyet mensuplarımıza selam olsun, her türlü baskıya rağmen gerçekleri yazan özgür basınımızın, cesur çalışanlarına selam olsun, doğayı koruyanlara selam olsun, ülkesini seven, demokrasiye inanan tüm vatandaşlarımıza selam olsun.

DEMOKRATİK OLMAYAN HİÇBİR HAREKETİN İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIZ

Toplantımıza başlamadan önce, 15 Temmuz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle ile anıyorum. 15Temmuz, bu ülkenin alnına sürülmüş büyük bir lekedir! TDP olarak; 15 Temmuz’un gerçekleşmesine sebep olmuş, her türlü işbirlikçi yapıyı sonuna kadar kınıyor, lanetliyoruz.

15 Temmuz darbe girişiminin 5.yılında Cumhuriyet meşalesinin, demokrasinin gölgesinde sonsuza kadar yanacağını herkes bilsin isteriz. TDP olarak demokratik olmayan hiçbir hareketin içerisinde, olmayacağımızı herkes bilsin isteriz.

 

28 ŞUBAT’IN DA HESABI VERİLMELİDİR

Nitekim demokrasiye darbe olarak gördüğümüz 28 Şubat’ ta tankları yürütenler ile topluma darbe çağrısında bulunanlardan da hesap sorulmalıdır. 28 Şubat’ta gazetelere darbeyi çağrıştıran manşetleri atanlar mutlaka bunun hesabını vermelidir. TDP’nin en büyük gücü demokrasiye olan inancıdır.

 

DEVLETİMİZ ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE BAKMAKLA MÜKELLEFTİR

Şehitlerimiz demokrasi için, bu vatan için canını feda etmiştir. Bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin sosyal, ekonomik, barınma, çocuklarının eğitim masrafları devletimiz tarafından karşılanmalıdır. Bedeli ne olursa olsun devletimiz, şehitlerine ve gazilerine bakmakla mükelleftir.

GENÇLERİMİZ İŞSİZ, HALKIMIZ MUTSUZDUR

 

Değerli Ordulular, büyük bir yolculuktayız bu yolculukta en büyük enerjimiz, ülkemizin geleceğine olan inancımız bayrağımıza, toprağımıza olan bağlılığımızdır. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz halkımızla buluşuyor, onları dinliyoruz gördüğümüz manzara çok açıktır; gençlerimiz işsiz, halkımız mutsuzdur. Soruyorum; işiniz gücünüz yerinde mi? Çocuklarınızın geleceği emniyette mi?  Yüzünüz gülüyor mu? Mutlu musunuz? İşte ülkemizin içine düştüğü manzara bu ne yazık ki durum iyi değil. Doğru siyaset hizmet üretmektir; doğru siyaset çözüm üretmektir

 

BORÇ İÇİNDE KARA KARA DÜŞÜNEN ESNAF KARDEŞİM; BİZ SENİN İÇİN YOLLARDAYIZ

Esnaflarımızın sorunlarını biliyorum siftah yapmadan akşamı getiren, dükkanının kirasını ödeyemeyen, borç içinde kara kara düşünen esnaf kardeşlerim biz senin için yollardayız.

Çiftçilerimizin sorunlarını biliyorum mazot parasını bulamadığı için traktörünü satan, ürününün parasını tahsil edemeyen, kredi borcunu geri ödemekte zorlanan çiftçi kardeşlerim biz senin için yollardayız.

 İşçilerimizin sorunlarını biliyorum asgari ücretle günde 12 saat ter akıtan çoğu kez sigortasını bile ödenmeyen sesini yeterince duyuramayan her an işini kaybetme endişesi duyan işçi kardeşlerim biz senin için yollardayız.

Müzisyenlerimiz,  tiyatrocularımız, özellikle mahalli basın büyük sıkıntı içindedir destek beklemektedir bu desteğin iktidar tarafından verilmesini, acilen arzu etmekteyiz

 

BİZLER BÖYLE SİYASETÇİLER OLMAYACAĞIZ

Siyasetçiler, her seçimde size gelirler, vaatlerde bulunurlar sonra Ankara’ya geri dönerler ve başka işlerle uğraşırlar bizler böyle siyasetçiler olmayacağızBiz; bu siyaset anlayışını değiştireceğiz, sistemin aksayan yönlerini düzelteceğiz, tıkanan kanalları açacağız.

 

BEN BUNLARI ŞİKAYET ETMEK İÇİN SÖYLEMİYORUM

Bakınız… Ülkemizde, zenginlik için ne lazımsa var. Toprağımız var, denizimiz var, suyumuz var, ülke nüfusunun yarısından fazla gencimiz var işte ben bu büyük zenginlik içinde neden yoksul yaşıyoruz demeye geldim. Ordu sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli şehirlerinden birisi neredeyse dünya fındığının yarısını tek başına üretiyor ancak bu güzel şehrimizin halkı mutlu değil Ordu, İstanbul’a en çok göç veren şehirlerimizden birisi tek başına fındık karın doyurmuyor Ordu’da sanayi yok, kıyılar cennet yaylalar cennet ama Ordu’da turizm yok… Ben bunları şikayet etmek için söylemiyorum. Nasıl çare buluruz diye söylüyorum şikayet eden çok ama çare bulan yok…

 

FINDIK DALDA KALIRSA UMUTLAR HAVADA KALIR

Fındığın anavatanı Ordu- Giresun… Dünya üretiminin %70’i bu bölgede, dünya çapında bir ürün… Binlerce işletmede binlerce aile fındık üretimi yapıyor bu sayı yaklaşık 3 milyon insanımızı    doğrudan, 10 milyon insanı dolaylı yoldan etkiliyor başka iş yok başka gelir yok… Fındıktan ekmek yiyen sadece bahçe sahibi değil, mevsimlik işçi var, tüccar var, imalatçı var, ihracatçı var. Bu firmaların %50’si Ordu’da iş yapıyor…

Fındık ulusal bir üründür fındık dalda kalırsa, umutlar havada kalır biz fındığı dalda bırakmayacağız.

 

FINDIKTAN ASLA SİYASET YAPTIRMAYACAĞIZ

Fındığın siyaseti olmaz. TDP olarak biz; asla fındıktan siyaset yaptırmayacağız. Fındığın rakamı geldiği zaman, bütün siyasi partileri çağıracağım hepsiyle başbakanlıkta konuşacağım mutlaka fındığa hak ettiği değeri vereceğim. Ordu’daki, Giresun’daki, Karadeniz’deki  milyonlarca yurttaşımızın yüzünü güldürmeyi Allah’ım inşallah bizlere kısmet edecek.  Fındıkta neden tarım planlaması yok bu sorunu kimseye zarar vermeyecek biçimde kısa ve uzun vadeli planlarla çözmeliyiz.

 

FINDIK ONURUMUZDUR

Fındıkta iktidar olmaz muhalefet olmaz fındık ulusaldır siyaset dışıdır fındık elbette onurumuzdur ancak Karadeniz sadece fındık üretimine terk edilemez, Karadeniz’in büyük doğa güzellikleri var, yaylalarımız cennet… Ordu’nun dereleri türküsü boşuna değil hepsinden yararlanacağız önce ekmeğimizi büyüteceğiz sonra adilce ve hakça bölüştüreceğiz…

Biz kötüleme siyaseti yapmıyoruz bizim işimiz şikayet etmek değil, bizim işimiz çare bulmak bütün sorunları sizlerle birlikte çözeceğiz yurttaşlarımızın ilgisi sevgisi inşallah dere olacak ırmak olacak, denize ulaşacak.

YORUMLAR