Reklam

Türkiye’de bir ilk olan uygulama hizmete alındı

Türkiye’de bir ilk olan uygulama hizmete alındı

Türkiye’de bir ilk olan uygulama hizmete alındı
28 Nisan 2020 - 18:15

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ve yenilikçi bakış açısıyla SASKİ’de abonelik işlemlerini dijital ortama taşıdıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemizde örnek bir çalışmaya imza attık ve SASKİ’nin gerçekleştirdiği tüm işlemleri e-devlet üzerine taşıdık. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Artık su ile ilgili tüm işlemler 7/24 internet üzerinden yapılabilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ vezne ve şubelerinde yapılan tüm işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabileceğini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Vatandaşların kurum ile temasını sıfıra indiren ve sosyal izolasyona tam uyum sağlayan çalışma Türkiye’de ilk olma özelliği taşırken, devir-isim değişikliği, abonelik kapama (sözleşme feshi) işlemleri, fatura hesaplama, borç sorgulama, kaçak su ihbarı, fatura itirazı ve kanal ruhsat başvurusu işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilecek. Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Belpaş Genel Müdürü Osman Çelik ile daire başkanları da katıldı.

Türkiye’de ilk uygulama
Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımıza dokunan hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uyduruyoruz. Bir yandan vatandaşlarımızın rahatlığını sağlarken bir yandan da gelecek neslimizin rahat etmesi için çalışıyoruz. Yaşamın temelinde su yatıyor. Su yoksa yaşam yok demektir. Vatandaşımıza en sağlıklı suyun temini konusunda çalışmalarımızı aksatmadan yürütüyoruz. Yaptığı işlerle Türkiye’de öncü olmaya devam eden SASKİ, hayata geçirdiği uygulamalar sayesinde de vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde dünyanın neresinde olursa olsun su konusunda Sakarya’da ki hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır. Biz dünyayı bu sayede küçülttük” dedi.

7/24 internet üzerinden işlem
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Vatandaşlarımız abonelik işlemleri için kuruma gelmesine gerek kalmayacak. Abonelerimiz tamamen sistem içerisinde bütün işlemlerini yapabilecekler. Aynı zamanda abonelik işlemlerinde olduğu gibi fesih işlemlerini de tüm abonelerimiz 7/24 internet üzerinden sonlandırabilecek. Son olarak vatandaşlarımız istedikleri zaman sayaçlarını okuyabilecek ve çıkan faturayı anında ödeyebilecekler.  Sonuç olarak biz bundan ne elde ediyoruz? Bu kadar kapsamlı işlemler sayesinde hizmetlerin kalitesinin artması sağlanacaktır. Bu hizmetleriyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilki sağlayarak öncü olmayı başarmıştır. E- Abone sistemimizle birlikte vatandaşlarımıza böyle bir imkanı getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor ve bu işlemlerin tüm abonelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR