Reklam

Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü kuruluyor.

Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü kuruluyor.

Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü kuruluyor.
29 Aralık 2019 - 16:00

Başlangıç noktası itibariyle Değerli Karabük Milletvekilimiz Sn; Niyazi GÜNEŞ ve Değerli Safranbolu Belediye Başkanımız Sn; Elif KÖSE’nin destekleri ile Uzun zamandır altyapı çalışmalarını tamamladığımız, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün tanım ve ölçütleri esas alınarak, Karabük ilinde Bölgemizin “Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü” kurma çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız.

Her gün birbirini izleyen olumsuzlukların ve karamsar tabloların ilimizi baskı altına aldığı, umutsuzluğa ittiği bu günlerde “Yeni Ufuklara ve Yeni Umutlara” ihtiyacımız vardır. Safranbolu Dünya miras listesindeki Tartışmasız yeri ile Bölgemizde olduğu gibi Ülkemizde ve Dünyadaki saygın yerini korumakta ve İlimizin Turizmdeki Amiral gemisidir.

Türkiye Turizm Stratejisi-2023’ün öngördüğü hedeflere Ulaşma çalışmalarında dağılmış durumda bulunan sağlık, termal,yayla, kış ve doğa sporları ve kültürel açıdan önemli yer ve yerleşmelerin tek tek ele alınmasından çok bunların birbirleriyle ve Safranbolu ile entegrasyonu sayesinde daha cazip ve daha güçlü alternatif varış noktaları ve güzergahlar oluşturularak, Türkiye turizm verilerinde başlığı açılan 16 fasıldan en az 12 fasıl turizm çeşitliliğinin ilimizde yapılması sağlanacaktır.

Güçlü bir turizm güzergahı ve bölgesel varış noktası oluşturulması ile bu bölgeler içinde zayıf kalan yerleşmelerin kültür, el-sanatları, yeme-içme tesisleri ve konaklama imkanları ile İlimizin güçlenmesi sağlanmış olacaktır. Güçlü bir destinasyon oluşumu ile ilimize gelen turistlerin en az 2,5- ila 4 gün arasında konaklama yolları bulunmaya çalışılacaktır. İlimizin yönünün Turizme dönmesi yolunda yapılacak çalışmalar bölge yaşayanlarına umut olacaktır.

Yeni yatırım alanlarının açılması, yeni işkollarının oluşması, yeni çalışma fırsatlarının oluşması ile bölgemizde ilerleyen yıllarda karamsarlıktan kurtulma ve çıkış yolları bulunacaktır. Turizmle ilgili tüm paydaşlar tek tek ziyaret edilecek, çalışma anlatılacak ve ben değil biz diyebilen bir anlayışla Ocak-2020 ayı itibariyle ziyaretler tamamlanarak Şubat-2020 ayı itibariyle Çalıştay tertip edilecek ve yönetim oluşturulacaktır.

Yapılacak bu ziyaretler süresince her yöremizin turizme katkı sağlayan özellikleri tespit edilerek yeni oluşacak plana önerme verileri hazırlanarak, Bölgemizde Turizme dayalı sektörel alanların büyütülmesi, ilimizin gelişmesine ve işsizliğin giderilmesine katkı sağlayacak ve Yeni ufuklar ve yeni umutların oluşmasına imkan sağlayacaktır. Tüm il yaşayanları ve mensup hissedenlerini çalışmalarımızda destek ve verecekleri katkılarla yanımızda bekliyoruz.

YORUMLAR