Reklam

TRABZON VAKFI'NDA YENİ YÖNETİM KURULU

TRABZON VAKFI'NDA YENİ YÖNETİM KURULU

TRABZON VAKFI'NDA YENİ YÖNETİM KURULU
03 Ekim 2020 - 18:42

Trabzon Vakfı'nın (Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı) 17'nci Olağan Genel Kurulu, Ankara'daki merkezinde toplandı.

Genel Kurul'da katılımcılar Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarına, oy birliği ile asil ve yedek üyeleri seçtiler.

Genel Kurul sonrası yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımını yapan Trabzon Vakfı'nda Başkanlığa Bilgin Aygül, Başkan Vekilliğine Prof. Dr. Kenan Araz, Genel Sekreterliğe Devrim Hacısalihoğlu, Saymanlığa İlyas Emre Yayla, Üyeliklere Prof. Dr. Ruşen Keleş, Şevket Arz, Saner Alap, Yüksel Aksu, Lemi Atalay, Herdem UğurTokel, Sinan Güven, Sevinç Tok ve Adnan Özyurt getirildi.

Kamuoyunda Trabzon Vakfı

Trabzon Vakfı şimdiye kadar gelirleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs dağıtımını üstlendi. Resim, fotoğraf, yabancı dil, folklor kursları düzenlerken halen bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren Türk Halk Müziği (THM) ve Türk Sanat Müziği (TSM) koroları ve Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü'nü oluşturdu.

Trabzon Vakfı Kadın Platformu ile de önemli etkinliklere, sergi, konferans, basılı yayın çalışmalarına imza attı.

1980'li yıllardan günümüze kadar Trabzon konulu onlarca basılı eser yayımladı.

22 cilt ve bir dizinden oluşan, Kudret Emiroğlu tarafından yapılan çevrimyazılarıyla, orijinali Osmanlıca ve Latin alfabesiyle iki taraflı olarak basılan 23 ciltlik Trabzon salnameleri, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Trabzonlu tarihçi Hüseyin Albayrak'ın 4 ciltten oluşan Trabzon Basın Tarihi,( https://twitter.com/TrabzonV/status/1311982203258245121?s=20) çeşitli biyograf ve anı türü kitaplar, karikatür, resim, fotoğraf ve el sanatları albümleri, süreli Trabzon dergileri, Trabzon kültürü ve tarihinin aktarılması adına önemli bir birikimi oluşturdu.

(1996 yılında yayımlanan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından da desteklenen 'Trabzon İli Kıyı Yönetimi' gibi çalışmaların da içinde yer aldığı bu eserlerden bazıları için : https://twitter.com/TrabzonV/status/1312014330427301888?s=20)

Trabzon Tanıtım Günleri ile diğer illere örnek oldu

Ancak kamuoyunda daha fazla tanınması, Trabzon Vakfı'nın kurguladığı ve organizasyonunu üstlendiği Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri ile oldu.

(Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri: http://trabzonvakfi.org.tr/trabzon/cgi-bin/t?parm1=SAL&parm2=&psta1=10)

Trabzon Vakfı'nın ilkini 2007 yılında Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği bu organizasyonun ardından pek çok ilin tanıtılması için birbiri ardı sıra İstanbul, Ankara ve farklı kentlerde benzer etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

Trabzon Vakfı, geçtiğimiz 44 yıl boyunca, Trabzon'daki hemşehrileri kadar Trabzon dışında diğer illerdeki Trabzonlular için de lobicilik faaliyetleri yürüttü.

Doğal afetlerden zarar görenler için yardım kampanyası düzenlemek veya okul yaptırmak gibi toplumsal sorumluluk projelerini üstlenen Trabzon Vakfı, çeşitli dönemlerde Trabzonspor'a gelir kazandırmak amaçlı kampanyalara da öncülük yaptı.

Trabzon Vakfı'nın geçen Mayıs ayında yapılması gereken Genel Kurul toplantısı İçişleri Bakanlığı’nın “Koronavirüs Tedbirleri” konulu genelgesi kapsamında, vakıf ve derneklerin 16.03.2020 tarihi itibariyle her türlü toplantı ve faaliyetlerinin geçici olarak ertelenmesi nedeniyle yapılamamıştı.

Trabzon Vakfı, 1976 yılında Ankara'da faaliyetlerine başlayan Trabzon Derneği bünyesinde 1986 yılında kuruldu.

YORUMLAR