Reklam

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi

'Geçmişin ihyası geleceğin inşası' mottosuyla Tokat'ta bu zamana kadar Tokat Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan, geleceğe yönelik devam eden ve yapılacak projelerden bahseden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi

'Geçmişin ihyası geleceğin inşası' mottosuyla Tokat'ta bu zamana kadar Tokat Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan, geleceğe yönelik devam eden ve yapılacak projelerden bahseden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi
12 Kasım 2023 - 17:31

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeni Türkiye Yüzyılına hazırlanan bir Tokat Yüzyılı mesajı verdi

‘Geçmişin ihyası geleceğin inşası’ mottosuyla Tokat’ın geleceğini inşa ederken bu zamana kadar nasıl projeler hayata geçirdiklerini anlatan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yıllık 1 milyon turist hedefine vurgu yaparak “Aslında pandemi öncesinde başlattığımız çok önemli hamlelerle Tokat’a hem tur firmalarının geldiğini hem de hem ulusal hem uluslararası turistlerin de geldiğini gördük. Pandemi bizi biraz geriye attı ama özellikle pandemi sonrasında yaptığımız festivallerle, gastronomi festivalleriyle yine Tokatımız yeniden özellikle son 2 yılda hem yerli turist hem yabancı turist anlamında ciddi bir turist almaya başladı. Yani şuan yaklaşık 350-400 bin’lerde yıllık gelen ziyaretçi sayımız. Ama bizim hedefimiz 1 milyon.  Bir milyona ulaşacağız inşallah. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bir defa bu çok önemli hedef bizim için geleceğe dair.” diye konuştu.

TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARAN ÇALIŞMALARDA YÜZDE 80 SEVİYEYE ULAŞILDI

Eroğlu, “Tarihimizi ortaya çıkartma anlamında yaptığımız çalışmalar şu anda yüzde 80 seviyelerinde. Bu anlamda geriye kalan yüzde 20’lik dilimdeki eserleri de tekrardan inşallah ihya ederek bunları başta Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, hükümetimizin yapacağı katkılarla, yerelde bizlerin yapacağı çalışmalarla inşallah kısa süre içerisinde bitirince tarihin de ihyasını böylece tamamlamış olacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİLECEK

Bununla beraber şehri geleceğe taşıma anlamında da çok önemli çalışmaların olacağını belirten Başkan Eroğlu, 6 Şubat depreminin çok acı reçeteleri olduğunu ve geleceğe dair bir takım yapılması gereken görevleri hatırlattığını ifade ederek deprem kuşağında yer alan Tokat’ta bu deprem gerçeğini görerek  önümüzdeki dönemde depreme dayanıklı bir şehir kurulması gerektiğini belirtti. Eroğlu konuşmasının devamında “Bunun içinde kentsel dönüşümler tabii çok önem arz ediyor. Bizim de en önemli önceliğimiz; önümüzdeki yıllarda bir defa kentsel dönüşümler olacak. Bununla beraber daha sağlam zeminleri kurabileceğimiz şehirler oluşturmak. Bunlar bizim ödevlerimiz” dedi.

“BİZ BU ŞEHRİ ÇOK SEVİYORUZ”

Eroğlu, “Bunun yanında şehrimizin insanının bizden beklediği bu anlamdaki belki trafiğinde rahatlatılması, otoparkların oluşturulması, yine modern bir şehrin ortaya koyulması, yine istihdam ve yatırım anlamında yeni bölgeleri oluşturarak burada daha fazla yatırımcının Tokat’a gelmesinin sağlanması gibi hususlar bizim için önemli görevler. İnşallah bunlara yönelik de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ve biz bu şehri çok seviyoruz ve istiyoruz ki bu şehirle insanlar gurur duysun, yaşayan insanlarımız şehriyle onur duysun ve yaşamaktan mutlu olsun. Ve biz de görevimizi en iyi şekilde böylece yapmış olalım. Bütün derdimiz, gayretimiz bu. Bu şehre dair inşallah da rabbim güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip eder.

TOKAT’TA DEVAM EDEN PROJELERİ SIRALADI

Devam eden projelere içme suyu barajını anlatarak devam eden Başkan Eroğlu, “İçme suyu barajı projemiz var. Bu çok önemli. Önümüzdeki 50 yılın Tokat’taki su ihtiyacını giderecek. Şu anda başladı. Bir kaç yıl içerisinde inşallah bitirmiş olacağız. Bunu çok önemli görüyorum. Tabii. Bunun yanında şehrimizin tam içerisinde kalan bizim bir yeni sanayi sitemiz var. Bunun taşınması konusu çok çok önemli bir başka konu ve şu anda onunla ilgili de çalışmalarımız belli noktalarda devam ediyor. Altyapı ihalesi yapıldı bitti. Şimdi üst yapıyla ilgili çalışmalarımız var inşallah. Bunu da önümüzdeki yıl ihale etmiş oluruz kanaatindeyim. Tabi bunun yanında şehrimize çok kısa süre içerisinde kazandıracağımız bir Millet Bahçemiz var. Yaklaşık 190 bin  metrekare üzerinde daha önceden de bir mesire alanı olarak kullandığımız bir yeri şimdi Millet Bahçesi yapıyoruz. Bu da 3-4 ay içerisinde inşallah hazırlanmış olacak. Tabii bunun yanında gençlere, kadınlara yönelik çok çok önemli çalışmalarımız bizi bekliyor. Bir taraftan gençlerimizin desteklendiği, onların geleceğe dair yapacakları işletmelerde bizim de bir payımızın olduğu bir çalışma,  diğer taraftan da kadınlarımızın hem kurslarda eğitimler aldığı ve hem de aldığı sertifikalarla yine iş yeri açmaları anlamındaki çalışmalarımızda önemli bir konu. Tabii yeni yollar açılması bizim için çok önemli. Çünkü artık hem dünyanın hem de ülkemizin çok önemli bir problemi artık yollarımız ya da trafik. İnşallah bunları rahatlatıcı başka çalışmalarda önümüzdeki dönemlerde bizi bekliyor. Yani böylece belki daha anlatacağım birçok çalışmayla Tokat’ı biz önümüzdeki yıllara inşallah taşıyacağız. Tokat bunu hak ediyor. Bugün Tokatımız nüfus anlamında 34.  bir büyükşehir, 600 bin nüfus olan bir şehir ve bu şehri daha ilerilere taşımak bütün gayretimiz. Eğer bunu yapabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN YÜZYILI, TOKAT’IN YÜZYILI”

“Türkiye’nin Yüzyılı Tokat’ın yüzyılı” vurgusu yapan Başkan Eroğlu, “Bugün Türkiye Yüzyılı etrafında birleşen bir Türkiye ve onun öncülüğünü yapan bir Cumhurbaşkanımız var. Biz de Tokat Yüzyılını başlatalım istedik. Yani biz de acaba Tokat’ta ne yapabiliriz? Siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, Tokat’ta olmayan belki başta kanaat önderlerimiz, sivil toplum örgütlerimizle hep beraberce önümüzdeki 10 yılda Tokat’ı nasıl hazırlarız? Bununla ilgili çalışmalar başlattık. Toplantılar başlattık, inşallah bunu bir çalıştayla taçlandıracağız ve Tokat Yüzyılını da bizde bir metne alarak daha sonra da görevlendirmeleri yaparak da geleceğin Tokat’ını oluşturacağız” ifadelerini kullandı.