Reklam

TİSKİ'den borçlu abonelere yapılandırma müjdesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğünden borçlu abonelere müjde. Peşin ödemelerde gecikme faizinin yüzde 90’ı silinecek, taksitle ödemek isteyenlere 6-9-12 veya 18 taksit uygulanabilecek

TİSKİ'den borçlu abonelere yapılandırma müjdesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğünden borçlu abonelere müjde. Peşin ödemelerde gecikme faizinin yüzde 90’ı silinecek, taksitle ödemek isteyenlere 6-9-12 veya 18 taksit uygulanabilecek

TİSKİ'den borçlu abonelere yapılandırma müjdesi
27 Kasım 2020 - 15:16

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 17.11.2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” hükümleri gereğince harekete geçti. TİSKİ’den yapılan açıklamada, 7256 Sayılı Kanun kapsamında su borçlarının yapılandırılmasının başlandığı belirtilirken, kanun kapsamda borçlu vatandaşlara büyük kolaylıkların getirildiği açıklandı.

SON TARİH 31 ARALIK 2020
TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde: “7256 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ 17.11.2020 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanuna göre 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait ödenmemiş; su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelerimizin, borçlarını yapılandırmaları için en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar dilekçe ile TİSKİ Genel Müdürlüğü Ana Hizmet Binası, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren veznelerimiz ve tüm ilçelerde bulunan TİSKİ İlçe Şefliklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

YÜZDE 90 ORANINDA İNDİRİM
Kanun hükümleri gereğince, 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelerimize, peşin ödeme yapmaları halinde gecikme faizlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulanacaktır. Ayrıca borçlu abonelerimize, 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme kolaylığı imkânı sağlanmıştır. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenecek olup, ilk iki taksitin süresi içerisinde ödenme zorunluluğu bulunmaktadır. İlk 2 taksitten herhangi birinin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacaktır. Öte yandan ilk 2 taksitin ödenmesi akabinde devam eden 1 takvim yılı içerisinde ikiden fazla gecikme olması halinde abonelerimiz, bu fırsattan yararlanma haklarını kaybedeceklerdir.

TEKATAŞ: BÜYÜK BİR FIRSAT
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yaptığı açıklamada kanun hükümlerinin uygulanması noktasında gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan 7256 sayılı kanun hükümleri uyarınca birikmiş bulunan su, atık su ve katılma payı borçları yapılandırılacak. Bu yapılandırma borcu olan vatandaşlarımız için gerçekten büyük bir fırsat. Trabzonlu hemşerilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Borçlu tüm abonelerimizi, yapılandırma için kimlik bilgileri ile birlikte TİSKİ Genel Müdürlüğü Merkez binamıza, Büyükşehir Belediyemiz Varlıbaş Binası bünyesinde hizmet veren veznelerimize ve tüm ilçelerde bulunan TİSKİ İlçe Şefliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR