Reklam

TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu, 230 delegenin katılımıyla Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir,Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu, 230 delegenin katılımıyla Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir,Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

 TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir oldu
02 Haziran 2019 - 11:07

TFF Başkanı Nihat Özdemir genel kurulda yaptığı konuşmada konuşmasında, "Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır." dedi. Nihat Özdemir konuşmasına, bir önceki dönemde başkanlık yapan Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı.
İlk spor yöneticiliğine Ankaragücü'nde başladığını, Fenerbahçe'de uzun yıllar görev aldığını ve TFF'de de 4 yıl başkan vekilliği yaptığını hatırlatan Özdemir, "Yıldırım Bey ile başladığımız projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için federasyon başkanlığına aday olarak sizlerin huzurundayım." ifadelerini kullandı.
"Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır. Futbolun Nihat abisi olarak güçlü tesisleşme, sorunsuz mali yapı, istikrarlı başarı, hoşgörülü futbol ikilimi için 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim." sözlerini kullanan Nihat Özdemir şu ifadeleri kaydetti:
"Tecrübemle, bilgimle, tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Futbol her toplum için milli bir değerdir. Bu değeri de korumamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için öncelikle barış, hoşgörü ve huzur ortamının hiçbir şekilde bozulmaması şarttır. Bunun yolu da saygıdan ve sevgiden geçer. Adalet ararken, adil olmaktan geçer. Rakibe saygı duymaktan geçer. Lefterler, Canlar, Metinler, Baba Hakkılar, Süleyman Sebalar, Özhan Canaydınlar gibi olmaktan geçer. Bunun için de öncelikle Türk futbol ailesine sağ duyuya çağırıyorum. Yeni dönemle, yeni milli ruh oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan milli birlik ve beraberliği en güçlü şekilde yaşatmamız gerekiyor. Hedefimiz Türk futbolunu yukarılar çıkarmak ve istikrarlı bir şekilde dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer almasını sağlamak olacaktır. Daha başarılı bir Türk futbolu için omuz omuza vererek çalışmamız gerektiğine inanmaktayım."
Futbol ailesi olarak, federasyon dışındaki tüm liglerdeki kulüpler birlikleri ile ortak paydaşları bulunduğunun da altını çizen Nihat Özdemir, şöyle konuştu: "Bu paydaşlarla çok iyi diyaloglar sürdürerek görevimize devam etmek istiyoruz. Mutlak suretle kurumsal çalışma düzeni bir numaralı önceliğimiz olacaktır. Tüm kurullarımızın tamamen bağımsız çalışmasına büyük önem vereceğiz. MHK, Disiplin ve Tahkim kurulları Beylerbeyi tesislerimizde hizmet vermeye devam edecektir. Kulüp lisans kurulunda da gerekli reformlar için tüzük değişiklikliklerini hazırladık. Burada sizlerin onayına sunarak gerekli tasdiki almış bulunmaktayız. Kurullarımızdaki arkadaşlarımızı seçerken en önem vereceğimiz konu liyakat konusudur. Layık arkadaşlarımızı bu görevlere getireceğiz. Sponsorluk gelirlerimizin arttırılması için yeni komiteler kurarak etkin bir çalışma ortamı oluşturacağız. UEFA'daki gibi yeni bir organizasyon şemasıyla yola devam etmek istiyoruz. Komitelerimizi oluşturacağız, hiçbir şekilde günlük işlere karışmayacak profesyonel arkadaşlarımız olacak. MHK ve kulüp lisans kurulunda da reformları yapmamızın da şart olduğunu biliyorum. Beş büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili de bir komiteyi kurmayı planlıyoruz. Bu komiteye yönetim kurulumuzdan, MHK'den, profesyonel arkadaşlarımızdan, kulüp lisans temsilcilerimizden hatta basınımızdan da değerli arkadaşları almayı planlamaktayız. Bu komitenin raporuna göre de MHK'nin 3 yıllık master planını yapıp, bunu kamuoyuna sunmayı hedeflemekteyiz."  

"Adalet ve liyakat temel prensiplerimiz olacak"
Genel kurulda başkanlığa seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Nihat Özdemir şöyle konuştu; "Yeni yönetim kurulumuzla gösterdiğiniz bu teveccühe layık olmaya çalışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzde kesintisiz olarak Türk futbolunu yukarı taşıyacağımız 4 yıllık süre bulunmaktadır. Bu süreçte ben ve yönetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlarım, hep birlikte elimizden gelenin en iyisini, hatta fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz.
Tüm futbol kamuoyunu ilgilendiren konularda ise şeffaf bir biçimde tüm paydaşların görüşlerini aldıktan sonra konsensüs oluşturarak yolumuza devam edeceğiz. Bu yola çıkarken herkes bana 'Çok zor bir işe giriyorsun.' dedi. Evet, Türkiye Futbol Federasyonu kolay bir yer değil. Bunun farkındayım ama Türk futbolunu yukarıya taşımak yönetim kurulumuzla beraber benim de en büyük mükafatım olacaktır. İletişimin gücüne hep inandım. Önümüzdeki dönemde kısır iç tartışmaları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak hedefe odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz futbolunu dünyada hak ettiği saygın yere çıkartmak ve Türkiye'deki futbolu bir eğlence ve şölen haline getirmek için el ele vermenin tam zamanı diye düşünüyorum. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum."

Başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asıl)
1) Servet Yardımcı
2) Mehmet Baykan
3) Erdal Bahçıvan
4) Erhan Kamışlı
5) Yılmaz Büyükaydın
6) Ali Düşmez
7) Mustafa Çağlar
8) İsmail Erdem
9) Mustafa Hacıkerimoğlu
10) Nuri Akın
11) Eşref Selim Soydan
12) Hasan Yıldırım Akıncıoğlu
13) Onur Alkın Kalkavan
14) Hamit Altıntop
Yönetim Kurulu (Yedek)
1) Mete Düren
2) Ensar Saral
3) Şahin Kartal
4) İbrahim Şahinkaya
5) Kamuran Yazıcı
6) Mustafa Bozbağ
7) Fatih Maden
8) Mehmet Serdar Binnet
9) İsmail Ergüneş
10) Yakup Şimşek
11) Şevki Bostan
12) İlyas İleri
13) Cevat Ay
14) İnanç Erol

Denetleme Kurulu (Asıl)
1) Mehmet İlker Aycı
2) Bünyamin Bozgeyik
3) İbrahim Türkiş
4) Murat Tanrıverdi
5) Abdülcahit Şahin
Denetleme Kurulu (Yedek)
1) Tuncay Karartı
2) Ömer Bekir Güder
3) Ahmet Hilmi Yücesoy
4) Hasan Er
5) Mustafa Süreyya Durukan

 

YORUMLAR