Reklam

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Ülkemize İlkleri Yaşatmak İstiyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Ülkemize İlkleri Yaşatmak İstiyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi:
02 Aralık 2023 - 23:31

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Play-off C galibiyle eşleşen A Millî Takımımızın kura sonucunu değerlendirdi.

Güçlü rakiplerle eşleştiğimize değinerek sözlerine başlayan Başkan Büyükekşi, "Portekiz gerçekten çok önemli bir ülke futbolda. Özel maçlar dışında hiç yenemedik onları. Bu dönemde hep ilkleri başardık. 72 yıl sonra Almanya'yı Almanya'da yendik. Bir turnuvaya ilk olarak grup lideri olarak katıldık. İnşallah bir ilki başarırız diye hedefliyoruz. 2008 yılında da Portekiz, Çekya bizim gruptaydı. 2008'i andırıyor. İnşallah 2008 gibi ve hatta daha iyisini başarırız." ifadelerini kullandı.

A Millî Takımımızın genç yaş ortalamasına dikkat çeken Başkan Büyükekşi, "Avrupa'nın en genç takımıyız. Gençlerimiz güzel bir sezon geçirirler inşallah. Son 2 maçımızda 7 tane eksiğimiz vardı. İnşallah onlar da katılır. Daha çok maçlarda oynarlar. Hocamız onları takip ediyor. Yeni katılacak gençler olabilir belki. Hocamız ve Hamit Altıntop onları da takip ediyor. 2008'den beri başarımız yok. İnşallah gruptan çıkarız ve sonra belki yarı final, belki daha fazlası... Bunu başarabilmek için çok çalışmalıyız. İyi oyuncularımız, iyi bir hocamız var. Hep beraber el ele, gönül gönüle verip her türlü çabayı göstereceğiz." şeklinde konuştu.

A Millî Takımımızın taraftar desteği bakımından Almanya'da kendisini yalnız hissetmeyeceğini vurgulayan Başkan Büyükekşi, "Bir diğer avantajımız turnuvanın Almanya'da olması. Berlin'deki hazırlık maçında tribünde 72 bin kişi vardı ve 65 bin Türk vardı. İki maçı Dortmund'da oynayacağız ve Türkler stadyumu dolduracak. Son maç Hamburg'ta. Almanya'da 3 milyon, çevresindeki ülkelerle 5 milyon kişi var. İnşallah taraftarımız da 12. gücümüz olacak. Ülkemizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Ülkemize ilkleri yaşatmak istiyoruz." dedi.

Osman Aşkın Bak: "Bizim Çocuklar'a yürekten inanıyor, başarılar diliyorum"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) kura çekimi sonucunda F Grubu'nda yer alan A Millî Takımımıza başarılar diledi.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bizim Çocuklar'a yürekten inanıyor, başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Hamit Altıntop: "Hedefimiz gruptan çıkmak, bu açık ve net"

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, A Millî Takımımızın kura sonucunu yorumladı.

Turnuva başlangıcına kadar olan sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Hamit Altıntop, "Portekiz çok güçlü. Çekya, iyi bir hava yakaladı. Play-off'un C yolu olması da bir avantaj bizim için. Hedefimiz bu avantajı kaybetmemek, gruptan çıkmak. Bu açık ve net. Uzun bir süreç var. Umarım oyuncularımız üzerine koyarak ilerler, hazır bir şekilde Haziran'da takımla beraber oluruz. Ondan önce iki tane hazırlık maçımız olacak Mart ayında. Onu da iyi değerlendirip, 18 Haziran'da Dortmund'da iyi bir başlangıç yaparız." şeklinde konuştu.