Reklam

Şiirin Ustaları, Karasu’da Bir Araya Geldi

Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneğinin (SAYBİR) katkılarıyla Karasu’da 3.sü düzenlenen ‘Vakti Şiir Akşamları’ etkinliği şiirin yurt çapındaki ustalarını ve türkü severleri de bir araya getirdi.

Şiirin Ustaları, Karasu’da Bir Araya Geldi

Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneğinin (SAYBİR) katkılarıyla Karasu’da 3.sü düzenlenen ‘Vakti Şiir Akşamları’ etkinliği şiirin yurt çapındaki ustalarını ve türkü severleri de bir araya getirdi.

Şiirin Ustaları, Karasu’da Bir Araya Geldi
05 Ağustos 2019 - 23:29

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın destek verdiği şairler 2 gün boyunca Karasu'da ağırlandı. Hem şairleri görme hem de onları yurt çapında tanınır hale getiren şiirlerini dinleme fırsatı bulan Karasu halkı eğlenceli ve duygu dolu anlar yaşadı.

3. Karasu Vakt-i Şiir Akşamlarına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Ağun, İsmail Karakaş, Karasu Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Esra Bıyıklıoğlu, Murat Kaçar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Ağun; “Bizler Karasu Belediyesi olarak sanatın her dalına önem vermeye gayret gösteriyoruz. Bugün, Şiir ve halk müziği adına eğlenceli dakikalar yaşayacağımız düşüncesindeyim. Önümüzdeki yıllarda da bu ve buna benzer etkinliklere ağırlık vereceğimizin altını çiziyor ve tüm halkımıza hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Halil Müftüoğlu ise; “Derneğimiz, Edebiyatın her dalında emek veren, edebiyata sevdalı kişi ve kurumlarca birçok etkinlik yapmayı kararlaştırmıştır. Bu bağlamda, bu akşam burada 3. kez sizlerle beraberiz. Şairler ve ozanlar her zaman toplumumuzun dili-kulağı olmuşlardır. Yaşadıkları toplumları aydınlatırken yaşanan haksızlıklara karşı seslerini şiirsel hicivlerle yükseltmişlerdir. Bu akşam burada olmamıza vesile olan tüm protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Halil Müftüoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Erdal Dursun, Şeniz Akşahinler, Erdal Ebem, Birgün Tekin, Temel Ata, Hülya Bilgin Çolakoğlu, Cihat Adleyba, Selma Meriç, Mehmet Ali Işık, Fatih Şimşek, Akkuşlu Şehri'nin şiirlerini ve Türkülerini yorumladıkları etkinliğin birinci gününde Sahil park Anfi Tiyatro doldu taştı. Yine programa şiir yorumlamaları ve performansları ile katılan Mehmet Kurnaz, Songül Altınkaynak, Engin Gök, Şahinde Başpınar, Ahmet Ömerağa, Baki Gönülal ve Işık Manço seslendirdikleri şiirler ve Türkülerle programın ikinci gününde izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

“Etkinlikler Devam Edecek”

Vakti Şiir Akşamları etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Vakt-i Şiir Akşamlarının 3.sünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz etkinliğimizi ilçemizde geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Programımızın ilk gününde bizleri yalnız bırakmayan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet Durmuş’a ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’a, ikinci gününde ise programımızı takip eden Sakarya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Karasu Belediyesi Başkanı İshak Sarı’dan sonra kürsüye gelerek açıklama da bulunan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir; “Karasu Belediyemiz ile Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneğinin (SAYBİR) düzenlediği ve 3.’sü yapılan Vakt-i Şiir Akşamları programında sizlerle olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Karasu Belediyesi’ne, Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneğinin (SAYBİR)’ e ve bize bu gecede şiirleri ve müzikleri ile eşlik edecek olan değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Programın son gününde Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Esra Bıyıklıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Halil Müftüoğlu’na ve dernek üyelerine katılım belgelerini taktim ettiler.
 

YORUMLAR