Reklam

SENOZ VADİSİ KAPTANPAŞA’DA BULUNAN DERE KIZI KAPILARINI TURİZME AÇTI

SENOZ VADİSİ KAPTANPAŞA’DA BULUNAN DERE KIZI KAPILARINI TURİZME AÇTI

SENOZ VADİSİ KAPTANPAŞA’DA BULUNAN DERE KIZI KAPILARINI TURİZME AÇTI
12 Temmuz 2019 - 21:52

Farklı doğal güzellikleri, havası, deresi ve ormanla kaplı çoğrafyasıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken, Çayeli Senoz Vadisi Kaptanpaşa köyü bu yıl ziyaretçi akınına uğruyor.
Rizenin en eski yerleşim yerlerinden olan, bitki florası ve oldukça gür orman ağaç çeşitliliği ile Rizenin en zengin çoğrafyasına sahip olan, Çayeli Kaptanpaşa köyü merkezinde son bir kaç yıldır yapılan Rize turizme yönelik tesisler yoğun turist çekmeye devam ediyor.
Arap turistlerinde keşfettiği, Çayeli Senoz Vadisi Kaptanpaşa merkezinde var olan tesislerini büyüterek yenileyen ve bu turistik tesisleri ailece işleten, Dere Kızı Restoran sahibi ve Müdürü Fatih ÖZDEMİR, “1965’lerde Rize’nin Çayeli ilçesinin eşsiz vadisinden biri olan Senoz vadisi Kaptanpaşa köyünde Mustafa ve Hatice Özdemir tarafından küçük bir butik otel restoran olarak hizmet sektörüne başlayan ve şimdilerde ise açık ve kapalı mekanlar olarak yenilediğimiz tesislerimizi büyüterek restoran şekline dönüştürdük. Rize’mizin yeni gözde gelişen turizm bölgesi olma düşüncesiyle yola çıkarak bu tesislerimizin Kaptanpaşa köyü merkezi derkenarında bulunması nedeniyle, tesislerimize Dere kızı adını verdik. Destinasyon olarak Rize şehir merkezine 35 km. gibi bir yakınlıktayız. Bendeniz, başta Rusya’nın başkenti Moskova olmak üzere, İstanbul, Antalya, Bodrum gibi dünya markası restoranlarda şeflik yaptım. Buralarda elde etmiş olduğum deneyim ve tecrübelerimi artık dünyanın ve Türkiye’nin gündemine giren, Senoz Vadisi organik çay üretim havzası olarak tanınan Senoz Vadimiz Kaptanpaşa köyümüzde rahmetli dedemizden kalma bu tarihi mekanda, sevgili babamız, annemiz, kardeşlerim ve ailemizin diğer fertleriyle, Rize ilimize, Çayeli ilçemize, Kaptan Paşa köyümüze ve Türk turizmine katkı sağlamak için ailece çalıştığımız tesislerimizin büyütülmesinde hiçbir maddi fedakarlıktan kaçmadık. Birçok meşhur yöresel yemek ve tatlılarımız bizzat annemiz tarafından yapılarak misafirlerin beğenisine ve damak tadına sunulmaktadır. Dere kızı ismini bodrumda bulunan maça kızı tesislerinden esinlenerek, bizde dere kızı ismini kullanmış olduk. Bu isim turistler ve yöre halkı tarafından çok beğenildi. Rize’nin en eski ilk nahiyelerinden olan ve Türk siyaset tarihine çok önemli devlet adamları kazandırmış olan Kaptanpaşa köyümüzün organik çay üretimi ile birlikte organik gıda ürünleri ve meyveleri gibi yatırımlarımızla Rize’nin en cazibeli turizm yeri olması için, gece, gündüz çalıştığımız dere kızı tesislerimizde vereceğimiz hizmet anlayışını zevk dönüştüren dere kızında insanlara sadece mükemmel yemek servisleriyle yetinmekle kalmamakta, ayrıca onları dostça kalıcı bir atmosferi ile ağırlamakta ve bu sayede insanların yemekten aldığı lezzetin yanın da keyifte almaları en büyük amacımızdır. Bu prensip üzerine hareket eden dere kızı personeli her zaman insan memnuniyeti amaçlayarak kendini geliştirmektedir bunu gerçekleştirmek amacıyla personelin sahip olduğu tecrübe ile yetinmemekte çalışma süreleri boyunca belirli eğitimler sağlamaktadır sonuç olarak yemek anlayışını bu zevkle ve keyifli vakit geçirmeye dönüştüren dere kızı her zaman daha iyisini yapmayı hedeflemekte ve müşteri memnuniyetini öncelik almaktadır.” şeklinde konuştu.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

YORUMLAR