Reklam

SAMSUN BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
22 Ocak 2023 - 18:27

Tarımsal üretimi artırmaya yönelik projelerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, çiftçi destekleri kapsamında eğitim seferberliğini sürdürüyor. Arıcılardan sonra katma değeri yüksek tıbbi aromatik yetiştiricilerine eğitim veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

İl genelinde meyve, sebze ve bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak üretimi maksimum seviyeye çıkarmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, satışlarla kent ekonomisine daha çok fayda sağlamayı hedefliyor. Bunun için çiftçilere malzeme desteği sağlayan belediye, eğitimlerine önem veriyor.

Bal üretimini artırmak için arı yetiştiricilerine eğitim veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu kez de sağladığı yüksek katma değer ile stratejik ürün olan tıbbi ve aromatik bitki üreticilerini ağırladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ortak çalışması olan LEADER tedbirleri kapsamında Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği ile iş birliği yapan daire başkanlığı, Kavak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadın üreticilerini bilgilendirdi.

Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşen "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" konulu eğitim semineri büyük ilgi gördü. Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca tarafından verilen seminerde, belediyenin sunduğu kırsal kalkınma destekleri anlatıldı. Söz konusu bitki alanlarının yaygınlaşmasında sözleşmeli tarım modeli ve iyi uygulama örneklerinin geliştirmesinin öneminin vurgulandığı eğitimde, uyulması gereken proje kriterlerinden bahsedildi.

Eğitim sonrası Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Ebru Akman, çiftçilere katılım belgesi verildi.