Reklam

Sakarya Büyükşehir'den bayram hazırlıkları

Sakarya Büyükşehir'den bayram hazırlıkları

Sakarya Büyükşehir'den bayram hazırlıkları
18 Temmuz 2021 - 14:48

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Yapılan açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kılınacak bayram namazı ve Cuma namazı için tüm tedbirlerimizi aldık. Şehir genelindeki mezarlıklarımızda ise bayram öncesi bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Tüm nöbetçi birimlerimiz vatandaşların bayram süresince sıkıntı yaşamamaları için görevde olacak” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Sakaryalıların Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, bayram süresince nöbetçi birimleriyle hizmet sunacak. Mezarlıklarda bayram öncesi temizliği yapılırken; bayram süresi boyunca Büyükşehir Belediyesi otobüsleri görevde olacak. Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Başkan Ekrem Yüce, bayramın Sakarya’ya, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Demokrasi Meydanı’nda büyük bayramlaşma

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlarız. Bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz günlerdir. Bugünlerde tüm hemşerilerimizden sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kılınacak bayram namazı ve Cuma namazı için tüm tedbirlerimizi aldık. Şehir genelindeki mezarlıklarımızda ise bayram öncesi bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Tüm hemşerilerimize bayram süresince nöbetçi ekiplerimizle hizmet vermeye devam edeceğiz” denildi.

Mezarlıklar temizlendi

16 ilçe ve kent merkezindeki toplamda 909 mezarlıkta bayram öncesi bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Mezarlık içi yollarının bakım ve temizliği yapıldı. Ağaçlar budandı, çimler biçildi, çevre düzenlemeleri ise tamamlandı. Vatandaşların sevdiklerinin mezarlarını ziyaret edebilmeleri için gerekli hazırlıklar yapıldı. Kırılan ve deforme olan alanlar onarıldı. Bayram tatili süresince cenaze hizmetleri 24 saat boyunca devam edecek.

Mezarlıklara ücretsiz otobüs

Mezarlık ziyaretinde bulunacak vatandaşlar için Büyükşehir, Arefe günü ile Kurban Bayramı’nın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Arefe günü saat 10.00 itibariyle hareket etmeye başlayacak otobüsler her saat başında Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıklarına ulaşım sağlayacak. Ziyaretçiler için düzenlenen seferler bayramın birinci günü hariç 4 gün boyunca 17.00’a kadar devam edecek.

Nöbetçi ekipler teyakkuzda

Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli alanlarında hizmet sunacak nöbetçi birimler vatandaşların bayram süresince sıkıntı yaşamamaları için görevde olacak. Vatandaşlarımız Alo 153 Çözüm Masasını arayarak 7/24 isteklerini ve şikayetlerini bildirebilirler. Vatandaşlar cenaze hizmetleri için Alo Cenaze 188 numaralı telefonu, içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili

sorunları için Alo Su Arıza 185’i arayabilecek. Veterinerlik Şube Müdürlüğü Arife ve Bayramın 1. günü kaçak hayvanlar için nöbetçiler yoğun bir şekilde çalışacaklar. Büyükşehir Haber Merkezi 277 54 54 numaralı telefon üzerinden hizmet sunacak. Vatandaşlar Ulaşım Dairesi ile ilgili Hareket Amirliği’nin 277 54 23 numaralı telefonu üzerinden dilek ve isteklerini iletebilecek. Yangın ihbarları içi Büyükşehir İtfaiyesi’ne Alo 110 numaralı telefon üzerinden ulaşım sağlanabilecek.

YORUMLAR