Reklam

Sakarya Botanik’te rengârenk hasat: “Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz”

Sakarya Botanik’te rengârenk hasat: “Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz”

Sakarya Botanik’te rengârenk hasat: “Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz”
31 Temmuz 2022 - 12:54

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir tarımına yön verdiği vizyon projelerinden bir tanesi olan Sakarya Botanik Vadisi’nde yılın en renkli hasadı başladı. Kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, böğürtlen, lavanta ve gül gibi aromatik bitkilerin yetiştiği 60 kilometrelik vadide ürünler toplanıyor. Başkan Yüce, “Şifa dağıttığımız, doğanın mucizelerini aldığımız vadimizdeki renk cümbüşü herkesi hayran bırakıyor. Tüm vatandaşlarımız misafirimiz olup bu güzelliği kendisi görebilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretim noktasında ürettiği projelerle şehre yön veriyor. Bazı projeler ise Türkiye’de hatta dünyada yerel yönetimler tarafından örnek alınıyor. Bunlardan en önemlisi ise Sakarya Botanik Vadisi oldu. Kentin kuzey bölgesini boydan boya kapsayan aralıksız 3 farklı ilçeyi kapsayan tıbbi aromatik bitki üretim alanında hasat devam ediyor. Türkiye’nin en uzun alanına kurulmuş olan şifa bahçesi olan Sakarya Botanik Vadisi’nden alınan ürünler ülkede ve hatta dünya genelinde vatandaşlara sunuluyor.

Vadide rengarenk bir hasat var

Büyükşehir iştirakleri SERA A.Ş ve FİDAN A.Ş’nin güçlü ve profesyonel personel ekiplerince yönetilen üretim sahasında verim her geçen gün artıyor. Ekilen kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, ahududu, böğürtlen, limon otu, gül, kedi otu, defne, akasya ve ıhlamur gibi aromatik bitkiler yine Büyükşehir eliyle şifalı ürünlere dönüştürülüyor. Üretim alanlarında lavanta, kuşburnu, biberiye, defne uçucu yağları, adaçayı, ıhlamur çayları ve kekik baharatı gibi ürünler hazırlanıyor. Aromatik bitki üretim sahasında ürün yelpazesi her geçen gün genişliyor ve ürün çeşitliliği artıyor.

Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi

Aynı zamanda bu vadi Sakarya’da arıcılık faaliyetlerine de can suyu oluyor. Polen toplamak için kovandan ayrılar yüzbinlerce arı şifa bahçesinde rengârenk çiçeklere konuyor. Vadi içinde son günlerde adeta renk cümbüşü yaşanıyor. Lavantalar, akasyalar, güllerin görüntüsü görenleri adeta büyülüyor. Vadi ayrıca güzelliğiyle fotoğrafçılar için de adeta bir plato olarak kullanılıyor. Doğanın merkezi olan bu noktada birbirinden harika fotoğraflar çekiliyor. Sakarya’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar özellikle lavanta bahçelerine geliyor, burada kendi elleriyle lavanta toplama deneyimi yaşıyorlar. Vadiye hayran kalan turistler şifa bahçesinde hatıra fotoğrafı çekiliyor.

“Bereketli topraklardan dünyaya şifa dağıtıyoruz”

Başkan Ekrem Yüce, Allah’ın Sakarya’ya bahşettiği mucizeleri Türkiye’ye ve hatta dünyaya sunduklarını ifade ederek, “Şifa dağıttığımız, doğanın mucizelerini aldığımız vadimizdeki renk cümbüşü herkesi hayran bırakıyor. Tüm vatandaşlarımız misafirimiz olup bu güzelliği kendisi görebilir. Bu vadiden Türkiye’ye şifa dağıtıyoruz. İçinde onlarca çeşit aromatik bitki yer alıyor. Allah’ın bahşettiği bu doğal mucizeleri dünyanın en nadide topraklarından alıp vatandaşlarımızın derdine deva olarak sunuyoruz. Çıkarılan bu bitkilerden kendi el emeğimizle uçucu şifalı yağlar üretiyoruz. Şu görmüş olduğunuz alan Türkiye’nin kurulmuş en uzun şifalı bahçesidir. 60 kilometrelik alanda hasadımız, üretim

hacmimiz her geçen gün genişliyor. Oluşturduğumuz ürünler ve imal ettiğimiz doğal malzemelerle şu anda dünyanın dört bir yanından müşteri buluyoruz. Şehrimiz tarımsal hamlemizle kazanmaya, ülke ve Sakarya ekonomisine fayda sağlamaya devam edecek” dedi.

YORUMLAR