Reklam

ŞAİR YAZAR SAMYELİ’NİN KIZLAR OKUSUN PROJESİ SES GETİRDİ

ŞAİR YAZAR SAMYELİ’NİN KIZLAR OKUSUN PROJESİ SES GETİRDİ

ŞAİR YAZAR SAMYELİ’NİN KIZLAR OKUSUN PROJESİ SES GETİRDİ
02 Aralık 2019 - 22:15

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi yazar Safiye Samyeli, eğitim hayatı elinden alınmış olan kız çocuklarının sessiz feryadına ses olmak adına sosyal medyada başlatmış olduğu "SESİME SES VER TÜRKİYEM BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" adlı Sosyal sorumluluk projesi ile tüm duyarlı yürekleri şaha kaldırdı.

Yedi bölge yedi iklim, hatta Avrupa kanalları bile "Sesime ses ver Türkiye'm BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" sloganı ile Samyelinin seslenişine ortak olmaya devam ediyor.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Anadolunun bağrında Afyonkarahisar da dünyaya gelen ve cinsiyet ayrımı yüzünden eğitim hayatını tamamlayamayan üç kez okuma girişiminde bulunmasına rağmen yine de emeline ulaşamayan Safiye Samyeli

Bundan tam 12 yıl önce kendi çapında mücadeleler vermeye başladı.

Bunun için birçok konferanslar, seminerler düzenledi, katıldığı her programda "BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" diyerek sesini yükseltti.

Bundan üç yıl önce sosyal medya üzerinden "Uluslararası al eline bir kalem bir Şiir bir kitapta sen gönder,” BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak tüm duyarlı yüreklerden kendisine Konu ike alakalı şiirler ve bir kütüphane kurmak için kitaplar istedi.

Yurt içi ve yurtdışından 230 şairin göndermiş olduğu yüzlerce şiiri elden geçirerek bir Antoloji kitap meydana getirdi.

Elinde taslak kitabı ile çalmadık kapı bırakmayan Halk Şairi çaldığı her kapıdan eli boş dönünce kitabı kendi imkanları ile yayımlayarak kendisine inanıp güvenen hak sahiplerine dağıtmak için girişimlerde bulundu.

Kısa süre içerisinde 304 sayfalık bir Antoloji kitap yayınlayan Samyeli, geçtiğimiz ay olan Ekim ayı içerisinde bir kez daha sesini yükselterek, Sesime ses ver Türkiye’m BIRAKIN KIZLAR OKUSUN, dedi ve tüm duyarlı yürekleri Marmaris Armutalan Kültür Sanat Merkezine davet etti. Marmaris Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen,

Sesime ses ver Türkiyem BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" Marmaris final gecesine yurt içi ve yurtdışından yogun bir katılım gerçekleşti.

Binlerce km uzaklıktan hiç bir menfaat ve çıkar gözetmeksizin koşup gelen gönüllü eğitim neferlerinin sesi hep birlikte bir kez daha yükselmişti semaya.

Kendisine emanet edilen Şiirlerden bir Antoloji elde eden ve hak sahiplerine dağıtan Samyeli, kendisine emanet edilen 5.000 binin üzerinde ki kitaplardan ise Van'ın Özalp ilçesinde BIRAKIN KIZLAR OKUSUN adlı dört farklı kütüphane oluşturarak yöre halkının hizmetine sundu. BIRAKIN KIZLAR OKUSUN, sosyal sorumluluk projesine büyük ödül.

Sesime ses ver Türkiyem BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" Marmaris final gecesine katılmak için programa Almanya dan programa katılan Kanal 5 program yapımcısı ve AHA İmtiyaz sahibi Ebru ELMASKESER tarafından 2019 yılı, yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi Ödülüne layık görüldü. Sosyal medya üzerinden yürütmüş olduğu sosyal sorumluluk projelerinin 4. Gerçekleştiren şair yazar Safiye SAMYELİ, ”Çok istememe rağmen ne yazık ki cehalet denilen düşmanım yüzünden ben eğitim hayatımı tamamlayamadım, mademki ben eğitim hayatımı tamamlayamadım en azından benden sonraki gelen nesile ışık olmalı yol göstermeliyiz cehalet denilen düşmanın, dişlilerinin arasında başka Safiyelerde yok olmamalıydı. Ben dün bir kar tanesiydim bu gün ise hepimiz birlikte bir Çığ'a dönüştük sesimiz yedi iklim yedi bölgeye hatta sınırlar ötesine yurt dışına taştı elbette ki bundan dolayı çok mutlu bir o kadarda gururluyuz fakat biz sesimizi Ankara' nın kendisi de. Bizler gibi şiir ruhlu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin duymasını, Aile ve sosyal politikalar bakanımız Zehra Zümrüt Coşkun hanımın, Milli Eğitim bakanımızın Kültür Bakanlığımızın duymasını ve bizlere destek olmalarını önemle arz ediyorum,” dedi.

YORUMLAR