Reklam

SAFRANBOLU’YA YENİ BİR PLATFORM

SAFRANBOLU’YA YENİ BİR PLATFORM

SAFRANBOLU’YA YENİ BİR PLATFORM
01 Nisan 2021 - 22:51

Safranbolu'nun kıymetini ve varlığını koruyan ve ‘Safranbolu cebinde’ mottosunu kullanan bir sosyal medya platformu çok yakında faaliyete geçiyor. Safranbolu’yu önce Safranbolululara tanıtmak ve anlatmak amacıyla projelendirilen bu proje, öncelik burada yaşayan veya gurbette memleketini merak edenler için içerikler paylaşacak.

Safranbolu’yu canlı tutmak amacı hedeflenen bu platform; Tarihi, kültürel, etkinlik takvimi, sanatsal paylaşımlar, güncel hava durumu, nöbetçi eczane paylaşımları, gezi rehberi ve kentte yaşamış veya yaşayan tüm kıymetli insanların hayatlarıyla ilgili bilgilerin ve önemli haberlerin paylaşılması amacıyla kuruluyor.

Fotoğraf sanatçılarının görsellerinin de paylaşılacağı sosyal hesaplarda aynı zamanda belgesel, aile hikayeleri ile etkinliklerde ve gurbetçilerin dikkatini çekebilecek bölgelerde canlı yayınlar yapılması da planlanıyor. ‘Kendi Kentinde Turist Olmak’ mottosu üzerinden kurulan bu platformun bir amacı da Safranbolu turizmine katkıda bulunmak.

Platformun kurucusu Tolgahan Orhan projeyle ilgili şu ifadelere yer verdi; “Doğma büyüme İstanbullu olmamla beraber yaklaşık 5 yıl önce babamla birlikte memleketim Safranbolu’ya yerleştim. Yaşadığım süreç içerisinde Safranbolu’dan ölçek olarak çok daha küçük yerlerin çok daha iyi tanıtım/reklam yapıldığını gördüm ve bu bende bir platform fikri uyandırdı. Amacım önce bu kıymetli miras kentini Safranbolululara anlatmak, sonra da zaten turizm kenti de olan Safranbolu’ya turist konusunda da destek olmayı planlıyoruz. Safranbolu Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın da manevi destekleriyle bu oluşumu bizi takip etmeyen kalmayacak noktasına taşımayı hedefliyoruz. Ben şimdiden bize destek olacak herkese sizlerin de aracılığıyla teşekkür ediyorum.”

Güncel içeriklerle dikkat çekecek olan bu platform öncelikle üç ana sosyal medya platformu olan instagram, facebook ve twitter üzerinden faaliyete başlayacak.

YORUMLAR