Reklam

ROMAN VE ŞİİRLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Tanınmış edebiyatçı yazar, bestekâr ve şair Mücella PAKDEMİR’in, ROMAN VE ŞİİRLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

ROMAN VE ŞİİRLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Tanınmış edebiyatçı yazar, bestekâr ve şair Mücella PAKDEMİR’in, ROMAN VE ŞİİRLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

ROMAN VE ŞİİRLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR
04 Şubat 2019 - 21:35

İlköğretim yıllarından beri şiir ve edebiyatla ilgilenen tanınmış yazar, Mücella Pakdemir bir koltuğunda 5 karpuz taşıyor. Çocukluğundan buyana şiirler yazan ve şiir severler tarafından birçok şiiri ezbere bilinen, şair ve edebiyatçı yazar Pakdemir’in “Yere Düşürme”, “Zemberek Kaçkını Saatler” ve “Mavera” isimli üç şiir kitabının yanında, Halk Edebiyatı Dergisi yayınları tarafından 2018 yılında yayımlanan, “Ay Doğar Gözlerinden ”isimli romanı şiiri severler ve Roman okuyucuları tarafından bir hayli beğeni topladı.

İlköğretim yıllarından beri şiiri ve edebiyatla ilgilenen yazar, Pakdemir’in kısa hikâyeleri, parodileri, fikir yazıları ve Türkiye genelinde tanınınmış çok sayıda ünlü bestekar tarafından bestelenmiş olan güfteleri bulunmaktadır. Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan yarışmalarda pek çok defa birincilik ödülleri kazanmıştır. Ayrıca Türk ve dünya tarihine olan merakı, güzel sanatlar ve ekonomi yazı ve yorumları kaleme alan, vakit buldukça yağlı resim yapan yazar, şair ve edebiyatçı Mücella PAKDEMİR’i kendi kaleminden okuyalım.

Yazar Pakdemir, “Şöyle geriye doğru bir göz atıyorum da… Yarım asrı geçmiş şiir yazmaya başlamamın üzerinden. Sevdaya dönüşmüş kısa zamanda. Bu sevdayı emek ve sabırla büyütmüş, iyi bir şair ve yazar olabilmek için kendimi bilgi ve kültürle donatmaya çalışmışım. Karşılık beklemeden, uykularımı feda ederek, bugün olduğu kadar yarınlarda da okunduğunda aynı tadı ve tesiri bırakabilecek kalitede eserler üretmeye gayret ederek… Her yazdığıma itina gösterdim ancak çıta üstü şiirlerimi kitaplaştırdım. En büyük arzum şiirlerimin ders kitaplarında yer almasıdır.

Şair, yazar, yazdıklarının sorumluluğunu taşıyabilen kişi olmalı. Topluma aktardıklarının vebalini yüreğinde hissetmeli. Bu bağlamda özellikle millî ve dinî konulardaki şiirlerimin doğru bilgiler içermesine, nesillerde fikrî ve vicdani ufuklar açmasına, umut taşımasına, tefekküre sürüklemesine, olumlu ve yüreklendirici mesajlar içermesine dikkat ettim.

Şiirlerim İngilizce, Rusça, Ukraynaca, Fransızca ve Azericeye çevrildi. Yurt içi ve yurt dışındaki gazete, dergi ve antolojilerde yayımlandı. Binlerce kişi tarafından seslendirilerek videoları internete yüklendi. Ellinin üzerinde bestesi yapıldı.

Yarışmalarda ödül kazanmış şiirlerim, öykülerim bir yana, benim için en kıymetli ödül, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Şubat 2018 tarihindeki Gaziantep Olağan Kongresi’nde, ilk şiir kitabımda yer alan, “Şehit Geliyor” isimli şiirimi seslendirmiş olmasıdır. Bu onura paha biçilemez. Kendisine kalemime verdiği değer için minnettarım.

Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ön sözünü yazıp imzaladığı 15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’nde yer alan “Millete Bakın Hele” isimli eserim dolayısıyla, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörünün ellerinden aldığım onur ödülleri de benim için çok kıymetlidir.

Ulusal ve uluslararası şiir yarışmalarında pek çok kez seçici kurul üyesi olarak görev aldığım gibi, TRT başta olmak üzere birkaç televizyondaki şiir programlarının hazırlanmasında da görev aldım. Vali ve kaymakamlardan Türk diline katkılarımdan ötürü takdir ödülleri aldım. Akademik düzeydeki özel bir çalışmanın ürünü olan, 12. Yüzyıldan Bu Yana Türk Edebiyat Tarihine Damga Vuran Şairler ansiklopedisinde ve İlesam’ın hazırladığı, günümüz şairlerini tanıtan bir ansiklopedide ismime yer verilmesi beni ayrıca mutlu etmiştir.

Sekiz yılı aşkın süren radyo programcılığımda dinleyicilerime güzel Türkçeyi, şiiri ve türkülerimizi sevdirmeye çabaladım. Bazı gazetelerde köşe yazarlığı yaptım ve kültürel, sosyal makalelerim yayımlandı. İnternet sitelerine eklediğim birçok makalem mevcuttur. Hâlihazırda üç şiir kitabım ve bir romanım basılmış olsa da, basılmayı bekleyen iki şiir, iki öykü ve iki romanım da bulunmaktadır.

Kitaplarım hakkında sizlere özetle şu bilgileri verebilirim. Ay Doğar Gözlerinden” isimli roman, İstanbul, Varna, Malatya ve Tokat olmak üzere dört ayrı şehirde geçiyor. Romanın başkahramanları Ali ve Mustafa’nın hayat serüvenlerinde, sayfalar ilerledikçe, yaşam tarzlarının, hayata bakışlarının, tercihlerinin, duygularının ve konuşmalarının olgunlaşmasına şahit oluyoruz. Farklı karakterlere sahip olsalar da iyi niyet ve sevgiyle birbirlerine sahip çıkışlarının, aralarındaki sarsılmaz güvenin, samimi ve karşılıksız dostluğun ne kadar kıymetli olduğunu fark ediyoruz. Ali’nin çocukluk aşkı Elif ile geçirdiği kader imtihanı son sayfalara kadar okuru merakta bırakıyor ve sürpriz bir şekilde noktalanıyor. Yaşar Bey’in biricik evladı Ali için yaptığı fedakârlıklar ve çektiği çileler bizi hüzünlendirse de, Mustafa’nın eşi Müberra’nın içimize su serpen ve bizleri neşelendiren, zaman zaman da şaşırtan tavırlarına imrenmemek elde değil. Bulgar kızı Fidenka’nın yanı sıra, Sinan, Hacer, Ayşe gibi pek çok kahramanı tanıyacağız romanda. Kendimizden parçalar bulacağız. Hayatın hiç de hafife alınmaması gerektiğini, bize sunulan fırsatların son derece değerli olduğunu idrak edecek ve ilahi aşkın yansımalarından beslenen gerçek sevdanın büyüsüne kapılarak, kimi zaman hasret ve pişmanlık fırtınalarında savrulacak, kimi zaman da coşkun duygu sellerinde sürükleneceğiz. Tadında bırakılan tasvirlerin ve duyguların âdeta nakış nakış işlenmesi, yazarın okuru fikren etkileme kaygısı taşımaması, dikkat dağıtıcı geçişlere yer verilmemesi kitabımım keyifle okunmasını sağlıyor. “diye konuştu.

“Yere Düşürme”, “Zemberek Kaçkını Saatler” ve “Mâvera” isimli şiir kitaplarının her biri, sırasıyla aşk, toplumsal, millî ve dinî muhtevalı bölümlere ayrılmak suretiyle, düzenli bir biçimde okura takdim edilmiştir. Şiirlerin içerik, tür ve kalıp, kafiye zenginliği, okuru ilk dizeden itibaren tek hamlede çeken kuvvetli üslubu, temadan kopmadan devam etmesi ve zihinlerde iz bırakan, çarpıcı şekillerde noktalanması takdire değer. Tekrar tekrar okuma isteği uyandıran şiirler hafızalarda iz bırakıyor. Yazarın çeşitli sitelerde yayımlanmış olan, ilk fırsatta kitaplaştırmayı düşündüğü öykülerinde göze çarpan başlıca özellik hayatın içinden olmalarıdır. İnsani değerlere atıf yapan, yoğun duygularla işlenen öykülerinin yanı sıra, katı gerçeklerle sarsılacağınız, zihninizin bir köşesinde daima yer eden, ibret veren, yeni bilgiler ve görüş açıları sunan öykülerini de incelediğinizde, yazarın hayal gücünün genişliğine ve konu zenginliğine şahit olacaksınız. Her yaşa ve eğitim seviyesine hitap edebilmesi de yazarımızın takdir edilesi bir özelliğidir.

YORUMLAR