Reklam

RİZE EMNİYETİ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERİ RİZE HALKIYLA EL ELE

RİZE EMNİYETİ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERİ RİZE HALKIYLA EL ELE

RİZE EMNİYETİ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERİ RİZE HALKIYLA EL ELE
01 Haziran 2019 - 13:30

Kısa adı TDP olan, Rize Emniyeti Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünce yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, Rize genelinde Hırsızlık Olaylarına Karşı Bilgilendirme çalışmaları kapsamında TDP Şube Müdürlüğü polisleri, Rize Kuyumcular Sokağı ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere bulunan 135 esnafı ziyaret ederek bilgilendirdi. Ayrıca şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında hareket halinde olan veya parklarda bireysel ve ailece dinlenmekte olan 760 vatandaşı da birebir bilgilendirdi.
Rize Emniyet İl Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis Şubesinin ramazan bayramı öncesi yapmış olduğu bu önemli çalışmalarından dolayı, Rize esnafı ve Rize’de yaşayan vatandaşlar Rize emniyetine ve görevli polis memurlarına teşekkürlerini ilettiler.
Rize Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, “Öncelikle bütün Rizeli hemşerilerimin mübarek Kadir gecelerini ve ramazan bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum. Her yerde olduğu gibi şehrimizde de maalesef dini günlerimizde vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler, piyasaya sahte para sürenler noktasında değerli esnafımızı ve halkımız bilgilendirme, piknik, park alanlarında yaşanabilecek dolandırıcılık olayları, kalabalık AVM, Plaj vb. yerlerde yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler ile bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Toplum Destekli Polis, adından da anlayacağınız üzere toplumu destekleyen ve toplum tarafından destek gören polislerimizdir. Toplum destekli olan polisler diğer polislere nazaran suç işlendikten hemen ardından olay yerine gelen polislerden değildir. Her daim sokaklarda devriye gezen, insanlar ile iç içe olan, insanların canına ve malına her hangi bir zarar gelmesini istemeyen ve engelleyen polislerimizdir. Bu polisler toplumla olan ilişkileri diğer polislere nazaran daha yüksektir. Sevgi ve saygı içerisinde iletişimi güçlendiren toplum destekli polisler her hangi bir suçun işlenmesine yol gösteren çeşitli nesneleri ortadan kaldırmaktadır. Suç ile aktif bir şekilde münazaa edinen bu polisler tüm bunların sonucunda suç ya da suçlu olan bireylerden temizleyerek daha iyi bir yaşam alanı sunmaya çalışmaktadır.” dedi.
 

YORUMLAR