Reklam

Rize’de Sosyal Mesafe Kurallarına Uyularak Cuma Namazı Kılındı

Rize’de Sosyal Mesafe Kurallarına Uyularak Cuma Namazı Kılındı

Rize’de Sosyal Mesafe Kurallarına Uyularak Cuma Namazı Kılındı
29 Mayıs 2020 - 20:50

Camilerin tekrar ibadete açılmasının ardından, Rize’de ilk cuma namazı, cami avluları ile belirlenen diğer alanlarda, sosyal mesafe kuralına uyarak yoğun katılımla kılındı.

Alınan korona virüs tedbirleri kapsamında 13 Mart’tan bu yana Camilerde İbadete ara verilmişti.Normalleşme sürecinde 29 Mayısta Camilerin tekrar ibadete açılmasıyla sosyal mesafeye uygun şekilde ilk Cuma namazı kılındı. Yoğun katılımın olduğu namazda cemaat tekrar Cuma namazını kılmanın sevincini yaşadı.

Huşu içinde kılınan namazın ardından konuşan Vali Kemal ÇEBER Cuma namazına duyulan özlemi namazımızı eda ederken bir kez daha anladım. Rabbim İnşallah bu salgın illetinden bir an önce bizleri kurtarır da bizlerde tekrar omuz omuza namazlarımızı kalabiliriz.

Rize’de il Müftüsü Naci Çakmakçı Sosyal mesafe kurallarına uyularak ilk Cuma namazını kıldırdı. Vali. Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, İl emniyet müdürü Nurettin Gökduman ve kurum amirleri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR