Reklam

Rize'de "Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü" paneli

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Anadolu Yayıncılar Birliğinin desteği ile gerçekleştirilen, Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Panel düzenlendi.

Rize'de "Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü" paneli

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Anadolu Yayıncılar Birliğinin desteği ile gerçekleştirilen, Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Panel düzenlendi.

Rize'de
12 Kasım 2019 - 21:29

Çaykur Rize Spor Yöneticileri, kurum müdürleri, akademisyenler, çeşitli branşlardan Amatör Kulüplerin sporcuları, antrenörler, ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşma yapan Rize Valisi Kemal Çeber, sporun yaşam felsefesi haline getirilmesinin önemine değinerek, “Yabancı ülkelerde spor, çocuklara küçük yaşlardan itibaren benimsetilmekte ve okullarda ciddi bir program dahilinde çocukların gelişimine destek olarak kullanılmakta.
Bizim çocuklarımız çoğu kez akademik bilgilerin yoğunluğu ile çevrelerinde bulunan doğal güzelliklerin tadını çıkaracak zaman bulamamakta. Rize’de yıllar önce başlatılan Yüzen Okullar Projesi valilik olarak bizim de desteğimizle başarıyla sürdürülmekte ve bugün tüm Türkiye’de model alınarak uygulamaya konulmuş, projeyle çocuklarımızın yüzme sporuyla tanışmaları fırsatı oluşturulmuştur.
Okullarımızda yürüttüğümüz Sporla Büyüyorum Projesi de bu kapsamda hayata geçirilmiş bir projeydi ve bugünlerde alt yapısı oluşturulan Dijital Obeziteye Karşı Dijital Diyet Projesi de çocuklarımızın hayatlarını verimli biçimde yaşamalarının sağlıklı büyümelerinin önünü açacaktır.
Bizlerin amacı gençlerin iyi ve sağlıklı yetişmesidir.Gelenektan Geleceğe projesiyle ve diğer projelerle çocuklarımızın, gençlerimizin dijital bağımlılıktan kurtulup hayatı layıkıyla yaşamalarını, geleneklerini ve kültürlerini hatırlamalarını geleceğe taşımalarını sağlamak istiyoruz. Tüm bu projelerle geleceğimize hizmet eden herkese  teşekkür ederim." dedi.

Kartal: "Bizde birlik ve beraberlik var"

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, sporun insan sağlığı ve kişisel gelişim için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

İnsanların sosyal medyada zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerektiğinin altını çizen Kartal, sağlıklı yaşam için internette doğru bilgilerden faydalanılması gerektiğini, sosyal medyanın içerisinde doğru gelişimin son derece önemli olduğunu söyledi.

İMEF Başkanı Süleyman Basa, internetteki yanlış uygulamalara değinirken, Yılmaz Vural ise kendi yaşamından kesitler anlattı.

Moderatörlüğünü  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan’ın yürüttüğü panele;  Konuşmacı olarak, Çaykur Rize Spor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Teknik Direktör Yılmaz Vural, İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa katılarak, sosyal medya bağımlılığı ile mücadelede sporun gücü ve cezbedici yönleri farklı şekilde ele alındı.
Düzenlenen panel konuşmacıların, izleyicilerin kendilerine yöneltmiş oldukları soruları cevaplaması ile sona erdi.


Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, kalabalık ve iç mekan



Görüntünün olası içeriği: Hasan Yavuz Bakır ve Süleyman Basa



Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Süleyman Basa ve Hasan Yavuz Bakır dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, Süleyman Basa dahil, oturan insanlar ve takım elbise

YORUMLAR