Reklam

Rize’de Dolmuş ve Özel Halk Otobüslerine Yönelik Denetim Yapıldı

Rize’de Dolmuş ve Özel Halk Otobüslerine Yönelik Denetim Yapıldı

Rize’de Dolmuş ve Özel Halk Otobüslerine Yönelik Denetim Yapıldı
25 Mart 2020 - 20:20

Rize’de Koronavirüs (Kovıd-19) salgını ile mücadele kapsamında dolmuş ve özel halk otobüslerine yönelik denetimler yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehir içi toplu taşıma yapan araçlara ilişkin ek bir genelge daha gönderdi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince genelge kapsamında denetimler yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs (Kovıd-19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelgeye göre; İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak ifadelerine yer verildi.

Koronavirüs (Kovıd-19) salgını ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince dolmuş ve özel halk otobüslerine yönelik yapılan denetimlere yönelik yetkililerce yapılan değerlendirmede; İçişleri Bakanlığı Ek Genelgesi hükümlerine riayet edildiğinin gözlenmiş olmasının halk sağlığı açısından memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

YORUMLAR