Reklam

Rize’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Rize Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi

Rize’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Rize Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi

Rize’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu
29 Ekim 2018 - 19:02

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutlamak üzere Rize Öğretmenler Evinde düzenlenen resepsiyonda Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş davetlileri kapıda karşıladı.

Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümü yazılı pastayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi birlikte kesti.

Vali Bektaş, pasta kesimi sonrası yaptığı konuşmada, yeni bir Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda olmanın memnuniyetini yaşadığını belirttikten sonra, “Bugün 95. kez Cumhuriyetimizin kuruluşumuzun yıl dönümünü kutlamış olduk. Doğrusu her vesileyle ifade ediliyor zor bir coğrafyada zor bir işi ülke olarak, millet olarak, devlet olarak, sistem olarak yapmaya çalışıyoruz. Hep söylüyorum. Muadillerimize yani eşdeğerlerimize baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti’nde Anadolu’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başardığı bu işin farkı kıymeti değeri çok daha ortaya çıkıyor. Gerçekten belki de geleceğe dönük umutları olan, beklentileri olan gelecek hayalleri olan ve gerçek bir perspektifi olan muadil ülkelerden birinin vatandaşı olmaktan, mensubu olmaktan, yöneticisi olmaktan, görevlisi olmaktan şahsen mutluyum inanıyorum sizler de mutlusunuz” dedi.

rize’de-29-ekim-cumhuriyet-resepsiyonu-(1).jpg

Türkiye’nin komşularının çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Vali Bektaş, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Gerçekten dünya çok ağır şartlardan geçiyor. Komşularımız çok büyük sıkıntılar içerisinde. Görülmemiş bir dünya savaşı cereyan ediyor. Vekiller asiller bir sürü insan meydanda, bir sürü ordu, bir sürü kuvvet, bir sürü erk, bir sürü güç meydanda. Yeni baştan özellikle bizim bulunduğumuz coğrafya yeni baştan şekillenmeye, bir düzene bağlanmaya çalışılıyor. Ülkemizde bu süreçte cidden etkin, aktif önemli bir rol oynuyor. Ve bugün dünyanın en büyük havalimanının açılışı İstanbul’da yapıldı. Cumhuriyetimizin 95. Yılına yakışır bir açılış yapıldı ama havalimanı dünyanın en büyük havalimanı. Böyle bir iddia ile yola çıktığınızda bir sürü bileşenin sizin iddia ettiğiniz projede buluşması gerekir. Havalimanını organize etmek, dünyanın en büyük havalimanını her yerde yapabilirsiniz ama dünyanın en büyük havalimanı iddiasını gerçekleştirmek için dünyanın çoğunun havayollarının oraya uğraması gerekir. Bir konjonktüre oturmanız gerekir. O ağırlığı, o ciddiyeti başarmanız gerekir. Umarım ülkemiz bu yolda Cumhuriyetimize kurucularımıza milletimize yakışan başaracak ve geleceğe emin adımlarla yürüyecek. Aramızda şehit yakınlarımız, gazilerimiz var. Bizim Anadolu’da şehitlik gazilik silsilesi hiç kesilmedi. Bu gidişle de kesileceğe de benzemiyor. O kadar ciddi sorunlarla mücadele ediyoruz ki canı pahasına, kanı pahasına, hayatı pahasına birilerinin bu çatışmayı sürdürmesi gerekir. Bunu da bizim çocuklarımız yerine getiriyor. Dolayısıyla biz her zaman şehitlik ve gazilik kavramlarıyla iç içe yaşayan bir millet olduk ve olmaya da devam edeceğiz.Şehitlerimizi, gazilerimizi, onların yakınlarını bağrımıza basacağız. Manevi dünyamızda onları yaşatmayı başaracağız, onlara olan borcumuzu ödeyeceğiz. Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Gönül arzu ederdi ki daha neşeli bir şeyler söyleyelim. Ama neşeli bir dünyada, neşeli bir coğrafyada yaşamıyoruz. Her geçen gün acılara acılar ekleniyor. Burada var olmanın tek şartı var güçlü olmak.

Güçlü olmanın bir tek şartı var birbirimize yaslanmayı başarmak, bir ve beraber olmak. Hiçbir zaman olmadığı kadar bir ve beraber yolumuza devam ediyoruz.Bu inançla tekrar hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

rize’de-29-ekim-cumhuriyet-resepsiyonu-(38).jpg

rize’de-29-ekim-cumhuriyet-resepsiyonu-(14).jpg

rize’de-29-ekim-cumhuriyet-resepsiyonu-(31).jpg

YORUMLAR