Reklam

RİZE BELEDİYESİ SU HATTINDAN ELEKTRİK ÜRETECEK

RİZE BELEDİYESİ SU HATTINDAN ELEKTRİK ÜRETECEK

RİZE BELEDİYESİ SU HATTINDAN ELEKTRİK ÜRETECEK
18 Ağustos 2020 - 15:21

 

Rize Belediyesi, “Su Hattından Hidroelektrik Üretimi” çalışması ile elektrik üretip milli ekonomiye katkı sağlayacak.

Şehir merkezinin üst kesiminde bulunan 400 metre rakımlı Dağbaşı mahallesindeki belediye su deposundan, eskiyen ve çelik borularla değişimi devam eden 2700 metrelik hatla 100 metre rakımda bulunan Atmeydanı mahallesindeki su deposuna su aktarılacak.

Suyun aktarıldığı yer olan Atmeydanı mahallesi Dosma mevkiinde olan su deposunun girişine ise 0,8 megavat elektrik üretim gücünde olan hidroelektrik türbini yerleştirilecek.

Aradaki 300 metrelik rakım farkından oluşan basınç ve içme suyu hattının sürekli akım oluşturması sebebiyle günün 24 saati elektrik üretilebilecek. Böylelikle hem milli ekonomiye katkı sağlanacak hem de belediye gelir elde etmiş olacak.

Yüzde 65’lik kısmı tamamlanan projede çalışmalar devam ediyor.

BELEDİYE BÜTÇESİNE EK GELİR GETİRECEK

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediyenin yatırım bütçesinin arttırılması yönündeki girişimlerinin devam edeceğini belirtti.

Başkan Metin, “Yaptığımız bu yatırımla birlikte sürekli olarak yüksek basınçla akan sudan elektrik üreteceğiz. Belediyemiz, şehirde yapmış olduğu çalışmalarında kullanmak üzere önemli bir gelir kazanmış olacak. Ayrıca bu yatırımı da yaptığımız finans çalışmalarıyla, kendi kendini ödeyen ve ödedikçe belediyeye gelir bırakan bir yöntemle gerçekleştiriyoruz” dedi.

YILLIK YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRA GELİR

Buradan üretilen elektriğin ana şebekeye satılmasıyla birlikte 4 milyon Lira gelir kazanılacak.

Belediye bu gelirle birlikte şehirdeki alt ve üst yapı çalışmalarına daha fazla bütçe ayırma imkanı bulacak.

YORUMLAR