Reklam

RAFTİNG YARIŞLARININ YENİ YOL HARİTASI D.ANADOLU VE GÜNEY ANADOLU İLLERİ

RAFTİNG YARIŞLARININ YENİ YOL HARİTASI D.ANADOLU VE GÜNEY ANADOLU İLLERİ

RAFTİNG YARIŞLARININ YENİ YOL HARİTASI D.ANADOLU VE GÜNEY ANADOLU İLLERİ
06 Ekim 2019 - 20:14

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rafting Federasyonu başta Rafting yarışmaları olmak üzere, su sporlarının 2019-2020 yeni yol haritasını, Rize, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elâzığ, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Muş ve Erzurum illeri olarak belirledi.

Su sporlarındaki bu yeni yol haritasında, Rafting ve Kanonun dişinde diğer su sporları olan, rüzgar sörfü, yelken sporu, sutopu, su kayağı ve scuba diving gibi, Yurt içi ve yurt dışı uluslararası yarışmalar, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu illerinde yapılması için ilgili Federasyonlarla birlikte, o ilin Valiliği, Belediyesi ve STK’larla da destek ve fikir birliğine gidilecek.

Gelişmekte Olan Spor Branşlarından ayrılarak, müstakil Federasyon olan, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, “Türkiye'de her daim ilkleri gerçekleştiren ve özellikle doğu karadeniz, doğu Anadolu kısmen de güneydoğu bölgelerimizdeki il ve ilçelerin sporla buluşması adına yapılan güzel faaliyetlerden biri olan Rafting yarışları özellikle gençleri spora teşvik amaçlı olarak hem bu şehirlerimizin yöneticileri ve hem de bu şehirlerde yaşanan, eğitim gören gençlerimiz tarafından yoğun ilgi görmekte. Terörden arındırılmış bu bölge illerimizdeki dünyaca tanınan Munzur gibi çok sayıda nehirleri, ırmaklarımızı rafting ve diğer su sporlarının yapıldığı uluslararası yarışmalara açarak, bu şehirlerimizin turizmine ve bölge insanın refahına, ekonomisine önemli kazanımlar sağlamak ve buradaki yetenekli gençlerimizi, Türk sporuna kazandırmak amacındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rafting Federasyonu olarak, 2019 yılı faaliyet programında Raftingin yeni yol haritamızı, Rize, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Muş ve Erzurum olarak açıklamış olduk. Buna göre, Erkek - Kadın U19 - Açık Yaş Erkek ve Kadın - Mix Açık Yaş R4 Rafting Türkiye Şampiyonası Van İli Bahçesaray ve Çatak İlçelerinde 16 - 20 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olacağız. ”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YORUMLAR