Reklam

Özgürlük Zamanı

Özgürlük Zamanı

Özgürlük Zamanı
02 Şubat 2021 - 22:35

Yok, Öyle Umutları Yitirip Karanlıkta Savrulmak, Unutma Aynı Gökyüzü Altında Bir Direniştir Yaşamak. Nazım Hikmet.


Herkese Merhaba,
Ocak ayında yaşadığımız sıkıntıların devamı maalesef şubat ayında da devam edecek gibi görünüyor.
Şubat ayında Venüs, Merkür, Jüpiter, Satürn gezegenleri Kova burcunda stelyum yapacaklar. Kova burcunda yaşanacak bu gezegen yoğunluğu değişikliklerin ve zaman zaman kaosun işareti olup, aynı zamanda bizi yeni bir yaşama doğru yönlendirecek. Bizi karmaşık bir yıl bekliyor. Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki birleşimi birçok kişinin kaderini değiştirecektir. Topluma hizmet etmeyen yapılar artık yenilerek dönüşmeye başlayacak ve yeni liderlerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Kova burcunun şubat ayındaki bu gezegen stelyumu insani sorunlara, teknolojik ilerlemelere ve alışılmadık yeniliklerle bizi buluşturacak ve böylelikle senelerce değişmeye yenilenmeye devam edeceğiz.

1 Şubatta Venüs kova burcuna girecek bu da bize duygusal bağımsızlığımızın artacağını gösteriyor.
Daha çok rasyonel kararlar alacağımızı, aşkta ve parada daha girişken olmamızı sağlayacak. Daha çok sosyalleşip çeşitli gruplara katılmak isteyeceğimizi gösteriyor. Pandemiden dolayı bunu online yapabiliriz.
3 Şubat'ta Merkür balık burcuna girecek. Daha duyarlı olacağımız akıldan çok duygularımızla hareket edeceğimiz, yaratıcı ve sanatsal projelerde olmak isteyeceğiz. Bu yılın ilk Merkür gerilemesi 30 Ocakta başlayıp 21 Şubata kadar devam edecektir. Merkür gerilemesi kova burcunda olacağından teknolojik sorunlarla uğraşacağımızı, telefon ağları veya internet- kablo sorunları, modemler, uydu çanakları gibi elektronik aletlerde sorunlar çıkması olasıdır. Bu tip sorunla karşılaşırsanız eğer haritanızda Merkür retrolu biri değilseniz beklemenizi ve Merkür Retro’su bittikten sonra cihazlarınızı değiştirmenizi öneririm. İş görüşmeleri ve imza gerektiren işlerinizi Merkür gerilemesi bittikten sonraya ertelemenizde fayda vardır. Merkür gerilemesi daha çok kafa karışıklığı yaratacağı gibi gerçeklerle yüzleşmemizi sağlayacak. Eski sevgilileriniz veya eşlerinizden haberler alabilirsiniz. Merkür gerilemesinde gelen exler Merkür gerilemesi geçtikten sonra ortadan kaybolurlar. O yüzden exten next olmaz derler. Bu konuda iyice düşünmenizi tavsiye ederim. Merkür gerilemesi bize yavaşlamamız gerektiği için düşünme şansı verir. Olayları daha iyi analiz etmemizi sağlar. Bilgisayarlarınızı yedeklemenizi, göndermeniz gereken mektupları göndermeden önce iki kere kontrol etmenizi ve eğer matematiksel bir iş ile uğraşıyorsanız tekrar tekrar kontrol etmenizi öneririm.

11 Şubatta Kova burcunda 23°16 yeni ay yaşayacağız. Bu yeni ay kovadaki stelyumdan dolayı güçlü bir yeni ay olacak ve hayatımıza uzun vadede yenilikler ve fırsatlar getirecektir. 17 Şubatta yaşanacak olan Satürn Uranüs karesi insanların alışagelmiş eski alışkanlıklarının değişimi ve kazançlarımızla ilgili tatsız zamanlarıdır. Bu değişiklik bazen şok edici ve şiddetli bir şekilde de yaşanabilir.

Satürn kurallar ve gelenekler gezegenidir ve tüm yılı kova burcunda geçirecektir. Uranüs ise uyanışların ve şok değişimlerin gezegeni beş yıl boyunca boğa burcunda ilerleyecek. Boğa burcu inatçı ve değişikliği sevmeyen bir burçtur. Dolasıyla Satürn’ün kısıtlayıcı enerjisi ve geleneği sürdürme çabası geçmişte kalmak isteyişi ile asi Uranüs bu geleneği yıkmak isteyecek ve bizi değişikliklere sürükleyecek. Eski inanç sistemimizi sorgulamamızı sağlayacak. Aslında bize daha yaşanası bir dünya inşa edecek.
1999 ve 2000 yıllarında Satürn ve Uranüs karesi yaşanmıştı. Bu yıllarda yaşanan olaylara şöyle bir göz atalım.1999 yılında, Türkiye iki büyük deprem acısı yaşadı. Ülkenin ekonomik beyni olarak adlandırılan bölgeleri, depremde yerle bir oldu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylığı kabul edildi. Dünyada 2000 yılının önemli olayları arasında, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar yine ilk sıralarda yer aldı. Bunun dışında, geçtiğimiz yılın ilk yarısında, Kenya havayollarına ait düşen bir uçakta 169 kişi yaşamını yitirirken, Uganda`da `Tanrının On Emri` tarikatının 530 üyesi topluca intihar etti. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün sadece o dönemde neler olup bittiğine bakıp, bu yaşanacak karede neler yaşayabileceğimizi öngörebiliriz. Yaşayacağımız bu zorlu enerji politika için de önemlidir. Birçok insan işini kaybedebilir ve şirketler iflas edebilir. Pek çok ülkede grevler ve gösteriler yaşanıp,mevcut düzene karşı gelinebilir. Toplum ve otoritelerle yaşanacak çatışmalara şahit olabiliriz. İklim önemli değişikliklere uğrayabilir. Protestolar, ayaklanmalar, dijital alanlarda sorunlar, uçak kazaları, insan hakları ve kadın hakları için mücadelelerde bu karede yaşanabilir olasılıklar arasındadır. Satürn ve Uranüs arasındaki bu zorlu etkileşim eski ve yeni yaşam biçimleri arasındaki çatışmanın ve hayatın tüm alanlarında sosyal, ekonomik ve politik zor ve uzlaşmaz bir mücadele içinde olacağımızı gösteriyor. Koronovirüs’ün yeni mutasyona uğramış halinden çok yeni ve bilinmeyen hastalıklarla uğraşmamız gerekebilir. Güneş 18 Şubatta balık burcuna giriyor. Güneş balık burcundayken daha çok iç gözlem yaparız. Huzur isteğimiz ve maneviyatımızın arttığı dönemlerdir. Daha hassas olabiliriz. 25 Şubatta Venüs’ün balık burcuna girişiyle ilişkilerimizde daha çok hayalperest, daha romantik ve daha çok empati yapabileceğimiz dönemi işaret ediyor. İlişkilerde bağımlılık yaratan davranışlardan kaçınmalı, kendimizi hiç kimse için kurban etmemeliyiz. Farkında olmadan karşımıza çıkan kişilerin gerçek yüzlerini görmek yerine onlarda gerçekten sahip olmadıkları niteliklerini görmek isteyebiliriz. 27 Şubatta yaşayacağımız başak burcundaki 08° 57 dolunay ise sizi huzursuz ve tahammülsüz yapabilir. Kendimizi daha duygusal hissedebiliriz. Hayatınızla ilgili bir konunun netleşmesini yaşayabilirsiniz. Beraber çalıştığımız kişilerle ilgili bazı durumları görmemizi sağlayabilir. Çalışma ortamınız ve arkadaşlarınız değişebilir veya yeni sorumluklar edinebilirsiniz. Sağlık, beslenme ve sindirim konularına daha çok dikkat etmemiz gerekir. Evcil hayvanlarınızın sağlığıyla ilgili durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sağlık sektöründe yenilik ve değişiklik yaşayabiliriz. Sağlımızla sınanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Lütfen bu ay tedbirlerinize daha sıkı sarılın ve maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim.

Sevgi ve Sağlıkla,
Herkesin doğum haritası parmak izi gibidir. Eğer kendi doğum haritanızı merak ediyorsanız bana +90 543 618 69 26 whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.
 
 
 

YORUMLAR