Reklam

Öğrencilerle Birlikte Kar Tatilinin Bir Gün Daha Uzatılmasına Karar Verildi

Öğrencilerle Birlikte Kar Tatilinin Bir Gün Daha Uzatılmasına Karar Verildi

Öğrencilerle Birlikte Kar Tatilinin Bir Gün Daha Uzatılmasına Karar Verildi
11 Şubat 2020 - 21:37

Rize Valisi Kemal Çeber, soyal medya üzerinden kendisi ile iletişime geçerek görüşme talep eden öğrencileri geri çevirmedi. İlk olarak Valilik Binası Tören alanında öğrenciler tarafından  yapılan kardan adam’ın yanında öğrencilerle bir araya geldi. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çeber ardından öğrencilerle birlikte Valilik Toplantı Salonuna geçti.

Toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler hava muhalefeti ve yol şartlarının elverişsiz olduğunu Vali Çeber’e ileterek verilen kar tatilinin bir gün daha uzatılmasını talep ettiler. Sosyal Medyadan gönderilen aynı doğrultudaki talepleri ve ilgili kurum müdürlerinin değerlendirmelerini de dikkate alan Vali Çeber, ‘Yoğun buz ve muhtemel riskler nedeniyle ziyaretçi öğrencilerimle beraber, sizlerin iletmiş olduğunuz fotoğraf ve değerlendirmelerinizi inceleyerek Çarşamba günü de tatil kararını sizlerle birlikte alıyoruz.’ dedi.  

Öğrenciler Vali Çeber’in samimi karşılamasından ötürü çok mutlu olduklarını dile getirerek kendisine teşekkür ettiler.

Vali Çeber görüşme sonrası alınan tatil kararı şu şekilde duyurdu.

Rize Valiliği, öğrencilerim ve biz Rizelilerin ortak değerlendirme ve kararı olarak (herbir madde yanında katılan/öneren kişi sayısı belirtilmiş, 300’ün üzeri olanlar maddeleştirilmiştir)

1-Devam etmekte olan yoğun buzlanma ve soğuk nedeniyle oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerinde okulların Çarşamba günü de tatil edilmesine (489 katılımcı)

2- Aynı kararın kamuda çalışan hamile ve engelliler için de idari izin olarak kabulüne ( 483 katılımcı)

3- Soğuk ve kardan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarımız için elden gelenin yapılmasına (335 katılımcı)

4- Verilen  kar tatilinde karın keyfini süren, bol bol karda oynayan öğrencilerimizin Çarşamba günü dinlenerek okula maksimum enerji ile dönmelerine, kitap okuyarak, ders tekrarı yapmalarına (304 katılımcı)

5- Öğrencilerimizin tatil boyunca hastalanmamaya dikkat ederek, aileleri ile keyifli vakit geçirmelerine (421 katılımcı), kararları alınmış ve alınan kararların Valilik tarafından maddeleştirilerek yukarıdaki gibi ilanı uygun görülmüştür.

 

YORUMLAR