Reklam

ÖDÜLLÜ ŞAİR ŞAŞMA’NIN TUZ’U ÇIKTI

Son bir kaç yıldır, yazmış olduğu şiirlerle Türkiye’nin birçok şehrinde yapılan şiiri ve güfte yarışmalarında almış olduğu birincilik ödülleriyle Türkiye genelinde tanınan, genç şair-yazar İbrahim Şaşma’nın morena yayınlarından çıkan dördüncü kitabı, “Tuz” isimli şiir kitabı raflarda yerini aldı.

ÖDÜLLÜ ŞAİR ŞAŞMA’NIN TUZ’U ÇIKTI

Son bir kaç yıldır, yazmış olduğu şiirlerle Türkiye’nin birçok şehrinde yapılan şiiri ve güfte yarışmalarında almış olduğu birincilik ödülleriyle Türkiye genelinde tanınan, genç şair-yazar İbrahim Şaşma’nın morena yayınlarından çıkan dördüncü kitabı, “Tuz” isimli şiir kitabı raflarda yerini aldı.

ÖDÜLLÜ ŞAİR ŞAŞMA’NIN TUZ’U ÇIKTI
03 Temmuz 2019 - 19:59

Aç Gözlerini Anne, Hicran Yağar Karaman’a, Nar’ı Muhabbet ve şimdi de “Tuz” isimli şiir kitabı ve “Asmalar Üzüm Veremeyecek” öykü kitabıyla, Türkiye’nin tanınan şair, yazar ve şarkı güftecileri arasında yer alan İbrahim ŞAŞMA, “Unutulmamalıdır ki milletimizin tarihi, kimliği ve kültürü nasıl ki geçmişten bizlere intikal ettiyse bizden sonra gelecek olan nesillere de Türk dili ile intikal edecektir. Bizleri aynı hissiyat, fikir ve ideal potasında bir araya getiren, milli birlik ve beraberliğimizi tesis eden dilimizin işlevlerini tam olarak ifade edebilmesi, dilimizin ulusallığını kaybetmeden, kendi öz değerlerini ve nefesini müdafaa etmesine bağlıdır. Hem ferdi hem ulusal kimliği tezgâhında dokuyan bir güç olan Türk dili sahibi olduğu erkini “sözünün idrakiyle yaşayan bir ulusun gayreti ve himayesi ile koruyacaktır. Aksi takdirde bu derin kültürün, necip milletin güzel dili, özetinin, bilgisizliğin ve ilgisizliğin gazabına uğrayacaktır. Bu bağlamda zaman, dilimizin kıymetini anlama ve dilimize layığı ile sahip çıkma zamanıdır. Dilimizin bugünü ve yarını sürekli olarak tehdit edilse gerekli duyarlılık gösterilip önlemler alınması halinde dilimizi, kültürel kimliğimizi korumamız mümkündür. Ana dilimizi Türk dilinin en gelişmiş lehçesi ve ana gövdesi olan Türkiye Türkçesini koruma zenginleştirme konusunda resmi ve özel tüm kuruluşlara, her meslekten insanımıza özellikle anne baba ve öğretmenlerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bunun aksine hareket edenler, dile gereken dikkat ve özeni göstermemeleri durumunda, vebal altına girmektedirler. Karaman ili Kılbasan Kasabasının tozlu yollarında geçen bir ömür. Bir kalemi ellerime tutuşturup yaz diyen birileri vardı bana. Yüreğime şiir sevdasını düşüren bir öğretmen. Fatma Kadının tandı ekmekleri, guzum demesi. Babamın kasketi, köstekli saati. Toprak damlı iki göz evimizde asılı duvar halısındaki suya inen ceylanlar. Kimdi bana şiir yazdıran. Kimdi yüreğime bu ateşi düşüren. Ağustosta üşüdüğümü bilirim, şubatta yandığımı. Başparmağımla işaret parmağımın arasına sıkıştırdığım bir tutam tuz getirdim sizlere. Özlediğimi inandığımı, sevdasına boyandığımı. Tuz… İçli bir ağlayışın ardından dudaklarda kalan hüznün aromasıdır tuz. Gözyaşının kimliğidir. Beyazdır, ancak hayatın en canlı renklerini taşır bedeninde. Tuz, benim başımı yasladığımdır, kimi zaman yastığımdır. Serin bir merhem olsun diye kanayan yerlerime avuç avuç bastığımdır. O tuz ki; Karaman ovasında bir damla terin babamın alnında süzülüp gelmesi, yanaklarıma değen bir ana dokunuşunun cümle derdimi silmesidir. Bu kitabı, bu bir avuç tuzu, rahmetli anneme, oğlum Mehmet Furkan’a, ilkokul öğretmenim Dursune Günay’a ve kıymetli eşime ithaf ediyorum. “dedi.

İbrahim Şaşma kimdir? 1974 Karaman doğumludur. Selçuk Üniversitesi Karaman Meslek Yüksekokulu Et Endüstrisi Bölümü Mezunudur. Şair- yazar İbrahim ŞAŞMA evlidir ve bir çocuk babasıdır. Karaman ilinde bir kamu kurumunda memur olarak görev yapmaktadır. Şiir ve edebiyata ilköğretim yıllarında merak sarmıştır. İlk şiirleri lise yıllarında yerel gazetelerde yayımlanmaya başlamıştır. Hece ağırlıklı olmak üzere serbest tarzda şiirler yazmıştır. Aynı zamanda öykü ve hikâye yazarı olarak tanınmaktadır. Ülke çapında ve uluslararası arenada düzenlenen birçok edebi yarışmalarda dereceye girerek çok sayıda başarı ödülü almıştır. TRT repertuarında bestelenmiş eserleri bulunmaktadır. Eserleri birçok edebiyat dergisinde, yerel ve ulusal gazetelerde yayınlanmıştır. Yerel radyo ve televizyonlarda programlar hazırlamış ve sunmuştur. Şair ve yazar İbrahim Şaşma Türk şiirinin en çok ödül alan şairi olarak bir rekora imza atmış olup ülke çapında ve farklı ülkelerde Türk toplulukları arasında yapılan öykü şiir kompozisyon nesir gibi edebi alanda düzenlenen yarışmalarda sayısı dört yüzü bulan başarı ödüllerinin sahibidir Türkiye İlim ve Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İl Denetleme Kurulu üyesidir. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

YORUMLAR