Reklam

Mustafa Eyriboyun son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Eyriboyun son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Eyriboyun son yolculuğuna uğurlandı
21 Ekim 2021 - 12:01

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim üyesi Dr. Mustafa Eyriboyun Çaycuma ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye; Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, belediye başkanları , STK temsilcileri, ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

Eyriboyun'un cenazesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedildi. Namazın ardından Şehir Mezarlığı’ndaki defin işlemine de refakat eden Başkan Kantarcı, mezar başındaki konuşmasında şunları söyledi:
BU ÜLKEYE, İNSANLIĞA ÇOK BÜYÜK KATKILAR SUNDU
''Değerli dostlarım, iyi ki geldiniz. Ben de bir şeyler söylerim dedim ama çok ani bir şekilde kaybettiğimiz Hoca’mızın ardından bir şeyler söylemek çok zor. Burada olanların büyük çoğunluğu Hoca’nın nasıl bir insan olduğunu gayet iyi biliyor. Gerçek bir aydın olarak aykırı bir insandı ama her şeyiyle örnek bir insandı da. Yaptığı çalışmalar, yetiştirdiği öğrencilerle bu ülkeye, insanlığa çok büyük katkılar sundu. Ve arkada bıraktıklarıyla inanıyorum ki sonsuza dek yaşayacak. İşte saltanat bu kadar. Birazdan hepimiz dağılarak normal hayatımız başlayacağız. Burada olanlar şunu unutmayacak ki, belli olmayan bir zaman sonra hepimiz yok olacağız. O yüzden insanlık için, kendimiz için, küçük hesaplara girmeden, mal mülk hesabı yapmadan çok çalışmamız, insanlığa, topluma, komşularımıza yararlı işler yapmalıyız. Mustafa Hoca’mız hayatı hep böyle yaşadı. Onun için de unutulmazlar arasına girdi. Onun  hatıralarına, geride bıraktıklarına sahip çıkacak, ismini sonsuza kadar yaşatacağız. Buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız''.
Eşi Dilek Eyriboyun cenaze sonrası taziyeleri kabul etti.

YORUMLAR