Reklam

MÜSİAD ŞUBE GENEL KURULLARI PLANLANAN TAKVİMDE DEVAM EDİYOR

MÜSİAD ŞUBE GENEL KURULLARI PLANLANAN TAKVİMDE DEVAM EDİYOR

MÜSİAD ŞUBE GENEL KURULLARI PLANLANAN TAKVİMDE DEVAM EDİYOR
29 Mart 2021 - 19:00

Bazı yerel yayın organlarında yer alan ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Şube Genel Kurullarının belirlenen tarihlerde yapılmadığı işaret edilerek, bu gelişmenin farklı birtakım amaçlara yönelik gerçekleştirildiği yönündeki iddialara ilişkin, MÜSİAD Genel Sekreterliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD); erdem, yüksek ahlak ve güven temelinde yükselen bir iş dünyası tasavvuruyla hareket eden, Türkiye’de 89, dünyada ise toplam 225 noktada faaliyet gösteren Türkiye’nin etkin, yaygın ve güçlü sermaye platformudur. MÜSİAD’ın, kurulduğu günden bu yana bağlı olduğu değerler, hiçbir konjonktürel gelişmeye, kişilere ya da olaylara bağlı olarak değişmemekte, bu geniş ve güçlü aile, söz konusu değerler doğrultusunda iş dünyasındaki varlığını, her geçen gün artan gücüyle sürdürmektedir. Bu kapsamda, güçlü teşkilat ağını ifade eden şubelerinin genel kurullarını gerçekleştiren MÜSİAD, birtakım mesnetsiz ifadelerin hedefi haline getirilmek istenmektedir. Bazı platformlarda gündeme getirilen MÜSİAD Karabük şubesi ile ilgili hangi amaca hizmet ettiği belirsiz haberlerin gerçeği yansıtmadığının kamuoyu tarafından bilinmesi gerekmektedir.

Üye Olan Herkes MÜSİAD Şube Başkanlığına Aday Olabilir

Bir yılı aşkındır tüm dünya ile birlikte ülkemizde de Covid-19 Pandemisi ile mücadele yürütülmekte, bu kapsamda birtakım uygulamalar hayata geçirilmekte, kısıtlamalar uygulanmaktadır. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak, yayınlanan son genelge kapsamında, genel kurullarımızı belirli kurallar dâhilinde ve Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen, illerin pandemi ile mücadele başarıları doğrultusunda planlıyoruz. Diğer yandan, MÜSİAD Genel Merkez tarafından uygulamaya konulan “Tazelenme Süreci” kapsamında, şubelerimizin genel kurulları ile birlikte kurumsal yapılarındaki dönüşümleri de gerçekleştirilmekte, bu çalışmalar da yoğun bir tempoyu beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla şube genel kurullarımızın takvim planlaması yapılırken, bu yoğunluk da göz önünde bulundurulmuş, zaman zaman genel kurul tarihlerinde erteleme yapmak zorunlu hale gelmiştir.

Durum bu kadar açık ve net iken, söz konusu ertelemeyi, MÜSİAD içinde yaşandığı iddia edilen birtakım olumsuzluklara bağlayarak, konuyu bambaşka bir alana çekme çabalarını iyi niyetli olarak değerlendirmemiz mümkün değildir.

Söz konusu yayınlarda dile getirilen bir diğer iddia ise başkan seçimi noktasında olmuştur. MÜSİAD şubelerinin başkanlık kapısı, tüm üyelerimiz için açıktır; “üye olan” herhangi bir iş insanı, şube başkanlığına adaylığını koyabilmekte, gerekli desteği bulduğunda başkan seçilebilmektedir. MÜSİAD üyesi olmayan bir kişinin başkanlığa aday olması söz konusu değildir. Dolayısıyla, kasıtlı olarak belirli isimler üzerinden başkan adaylığı söylentilerini dolaşıma sokan bu haberler de gerçek dışıdır.

MÜSİAD, Her Zaman Devleti Yıkmaya Yönelik Girişimlerin Karşısında Durdu

Bu çerçevede; devleti yıkmaya yönelik çalışan yapılar ve terör örgütlerinin adını MÜSİAD ile birlikte anmak da yine tarafımızdan, kötü niyetli ve belirli bir amaca hizmet etmeye yönelik çabalar olarak değerlendirilmektedir. Her zaman ve her koşulda devletinin yanında yer alan MÜSİAD olarak 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde bu tavrımızı net bir şekilde ortaya

koyduk. 31 yıllık yolculuğumuz süresince karşı karşıya kaldığımız her türlü olumsuz ifade ve mesnetsiz suçlamalar karşısında MÜSİAD’ın adını bugünlere tertemiz ve lekesiz bir şekilde taşıdık; bundan sonra da bu ismi lekelemeye yönelik her türlü kötü niyetli girişimin karşısında duracağız.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını bir kez daha ifade ederek, malum karalamaların devam etmesi halinde hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

YORUMLAR