Reklam

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE TÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
17 Mayıs 2019 - 11:54

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde Türk İşaret Dili kursu açıldı. Kursta din görevlilerine İşaret Dili eğitim verildi.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde din görevlilerine yönelik açılan Türk İşaret Dili kursunda kursiyerlerle bir araya gelen Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Vaiz Osman Öztürk, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Dal’ın refakatinde Kurs Öğretmeni Özlem Aşan’dan kurs hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin İstiklâl Marşımızı işaret dilinde ifade etmeleri beğeni ile karşılandı. Açılan bu kursa bazı vatandaşların da kursiyer olarak ilgi gösterdikleri görüldü.

“120 SAATLİK KURS GÖRDÜLER”

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek yaptığı açıklamada; “Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde imam hatiplere yönelik Türk İşaret Dili kursu açılmış olup verilen eğitimde sona doğru yaklaşılmıştır. 120 saat eğitim gören imam hatipler TİD programı eğitimiyle, işitme yetersizliği ile dil ve konuşma yetersizliği olan bireylerin kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılanması amacına yönelik, konuşma dilinin el ve vücut hareketleri ile mimiklere aktarıldığı görsel bir dili öğrenmiş oldular. Gelişen teknolojiye ve uzun süren uygulamalara göre işitme yetersizliği olan bireylerin eğitiminde bireysel özelliklerin ve ihtiyaçların belirleyici olması gerekmektedir. İşitme yetersizliği eğitim hizmetlerinin tümü, bireylerin işitme kalıntısını en üst düzeyde kullanmaları, dil ve konuşma, sosyal, akademik vb. tüm becerilerini olabilecek en üst düzeye çıkarabilmeyi hedeflenmektedir. Çerçeve öğretim programı ile bireylerin, Temel İşaret Dili zemininde, işitme yetersizliği olan bireylerle iletişim kurabilmek için temel bilgi ve becerileri kazanması, yeniliğe ve değişime uyum sağlaması öngörülmektedir.” dedi.
 

YORUMLAR