Reklam

"Mendirek İçin İlk Adımlar Atıldı"

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü bölgeye mendirek yapılması için gerekli olan ilk adımların atıldığını bildirdi.

"Mendirek İçin İlk Adımlar Atıldı"

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü bölgeye mendirek yapılması için gerekli olan ilk adımların atıldığını bildirdi.

10 Temmuz 2019 - 10:50

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bolu Bölge Müdürü D. Erdem Öncebe, Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Kontrolörü Nurettin Temizer ve Karasu Yeni Mahalle Su Ürünleri Balıkçılar Koop. Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman’ı makamında kabul etti. Yetkililerle bir araya gelen Başkan Sarı, Sakarya Nehri ağzına yapılması planlanan mendirek için gerekli bilgiyi aldı.
Yapılan toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “İlçemizde balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımız için önemli bir çalışmayı hayata geçirebilmek adına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bolu Bölge Müdürü D. Erdem Öncebe, Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Kontrolörü Nurettin Temizer ve Karasu Yeni Mahalle Su Ürünleri Balıkçılar Koop. Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman ile bir araya geldik. Yetkililer bu alanla ilgili gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdiler. Bizler de bu projenin hayata geçirilmesi için gereken desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.
Açıklamalarına devam eden Sarı; “Belirli mevsimlerde Sakarya nehri ağzında biriken kum adacıklarından dolayı akışın azalması ve bu nedenle balıkçılarımızın avlanma mevsiminde bu alandan geçiş sırasında zorlandıklarını biliyoruz. Sakarya nehrinin Karadeniz’e döküldüğü bölgeye yapılması planlanan mendirekle birlikte bu sorunun ortadan kalkacağı ve Sakarya nehrindeki akış hızını arttırarak nehrin taşmasını önleyeceğinin düşüncesindeyiz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yaşanan bu eksikliği, hazırlanan projeyle giderip balıkçılarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.
 

YORUMLAR