Reklam

Kurtulmuş, tarihi anıtları ziyaret etti

Kurtulmuş, tarihi anıtları ziyaret etti

Kurtulmuş, tarihi anıtları ziyaret etti
28 Temmuz 2021 - 16:56

"Çevredeki yıkıntılar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifşa eden açık kanıtlardır”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, savaş döneminde Ermenistan'ın balistik füzelerle saldırdığı ve sivil kayıpların yaşandığı Gence kentini ziyaret etti.

Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Genel Başkanvekili Tahir Budagov ile Gence Valisi Niyazi Bayramov'un eşlik ettiği heyet, yıkılan binaların enkazını gezerek incelemelerde bulundu, buralara karanfil bıraktı.

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın gece yarısı meskun mahalle füze saldırısı düzenleyerek tamamen insanlık dışı bir eyleme imza attığını vurguladı.

Savaş meydanında mertçe savaşamayanların kalleşçe sivillere saldırdığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Çevredeki yıkıntılar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifşa eden açık kanıtlardır. Buna rağmen dünya bu gerçeği görmek istemedi. Savaş sırasında insanlık dışı saldırılarıyla gündeme gelen Ermenistan'ı şiddetle telin ettiğimizi, burada asla unutulmaması gereken bir insanlık suçu işlendiğini kayıt düşmek için bugün buradayız. Ümit ediyoruz ki; zaman içerisinde bütün uluslararası çevreler tarafından da gereği yerine getirilerek bu suçu işleyenler hakkında gerekli işlemler başlatılır. Ermenistan'ı bir kez daha yaptıkları bu insanlık dışı vahşet dolayısıyla telin ediyoruz."

Kurtulmuş, tarihi anıtları ziyaret etti

Heyetimiz, Gence'deki İmamzade Külliyesi'ne de ziyarette bulundu. 12 imamlardan 5'incisi Muhammed el-Bakır'ın oğlu İbrahim'in mezarının bulunduğuna inanılan türbeyi ziyaret eden heyete, Kafkas Müslümanları İdaresi Doğu Bölgesi Temsilcisi Tahir Abbasov bilgi verdi.

Kurtulmuş, türbede Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Heyetimiz daha sonra ünlü şair ve düşünür Nizami Gencevi'nin türbesini ziyaret etti.

YORUMLAR