Reklam

Kızılay bağışçılarına törenle madalya verdi

Türk Kızılay, 151. yaşını kutladığı gecede, bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi. Kartpostal satarak, şiir okuma yarışmasından kazandığı ödülü Kızılay’a bağışlayarak yardımda bulunan Tuğçe, Elis, Ramazan ve Amine adlı minik öğrenciler de gecede madalya aldı

Kızılay bağışçılarına törenle madalya verdi

Türk Kızılay, 151. yaşını kutladığı gecede, bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi. Kartpostal satarak, şiir okuma yarışmasından kazandığı ödülü Kızılay’a bağışlayarak yardımda bulunan Tuğçe, Elis, Ramazan ve Amine adlı minik öğrenciler de gecede madalya aldı

 Kızılay bağışçılarına törenle madalya verdi
13 Haziran 2019 - 15:46

Dünyaya Hilâl’i armağan eden Türk Kızılay, kuruluşunun 151. yılını, “Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni” ile kutladı. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde Türk Kızılay bağışçılarına ödülleri takdim edildi. Törende özel bağışlarıyla ödül kazanan 7 bağışçıya “Hilal'in Yıldızları” serisi ödülleri verilirken, 59 platin, 61 altın, 32 de gümüş madalya verildi.
Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde ve Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sadece ülkemizde ve yakın komşularımızda değil, Kafkasya'da, Balkanlar'da, Afrika'da Güney Asya'da, Uzak Doğu'da ve Pasifikte nereye giderseniz gidin, sıkıntıya düşen kişilerin, mazlumların, mağdurların gözlerinin ilk aradığı şeyin Kızılay amblemi olduğuna şahit olursunuz. Gönül coğrafyamızın yanı sıra savaş ve afetlerin vurduğu tüm bölgelerde, Suriye'de, Irak'ta, Somali'de, Arakan'da, Yemen'de, Gazze'de ve daha birçok ülkede tüm olumsuz koşullara rağmen, Kızılay bayrağının dalgalandığını görürsünüz. Kızılay ayrım gözetmeden muhtaç olan herkese sunduğu bu hizmetlerle kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmayı, hatta birincisi olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Bugün Kızılay, arkasına aldığı sağlam inanç ve toplumsal destekle mağdurlara uzanan bir şefkat eli olmanın çok ötesinde bir misyon üstlenmiş durumdadır”diye konuştu.


Türk Kızılay insani yardımda bir dünya markasıdır
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise, Kızılay’ın bugünlere gelmesinde Türk halkının desteğinin çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladığı konuşmasında “Sizlerin desteğiyle çalışmalarını sürdüren, bağışçılarımızın destekleriyle büyüyen Kızılay bugün insani yardımda bir dünya markasıdır. Bağışçılarımız emin olsunlar ki; desteklerinizle ulaştığımız ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri, Arakanlı Müslümanlar, Endonezya’daki Surinam’daki afetzedeler, Venezüella’daki Moldova’daki muhtaçlar, Irak’taki Ezidiler, Suriye’deki mazlumlar, Bosna’daki Somali’deki yetimler sizlere, milletimiz ve memleketimize her gün dua ediyorlar. Kıymetli bağışçılarımız, verdiğimiz desteklerle ülkemizde ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerinin insanlık onurunu korudunuz. Yüzlerini güldürdüğünüz milyonlar adına sizlere milyonlarca kez teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” sözleriyle, bağışçılara seslendi.
Ödül töreninde kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, farklı disiplinlerden sanatçılar, ünlüler, öğrenciler ve hayalini yansıtmak isteyen kişiler tarafından tasarlanan Hilal-i Ahmer Koleksiyonu’ndaki eserler müzayedeye çıkarıldı. Müzayedede elde edilen gelir, Türk Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerinde kullanılacak.


Hilal’in en “büyük” yıldızları
Hilal’in yıldızları ödüllerine layık görülen 7 özel Kızılay gönüllüsünün sıra dışı hikâyeleri dikkat çekti. Yemen’deki açlıktan etkilenerek, çocuklar için annesini bağışa ikna eden İzmir’li 6 yaşındaki Tuğçe Bingül, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasında kazandığı birincilik ödülünü,Kızılay’a bağışlayan 8 yaşındaki Amine Mutlu da ödül aldı. Mutlu, Mehmet Akif Ersoy’un da yıllar önce İstiklal Marşı’ndan kazandığı birincilik ödülünü Kızılay’a bağışlamasından etkilendiğini söyledi. Ayrıca, kendi yaptıkları kartpostalları Kızılay yararına satarak, elde ettikleri geliri Kızılay'a bağışlayan öğrenciler Elis Yeni (6), Ramazan Yumak (6) ve projeyi yapan sınıf öğretmeni Aylin Duman da Kızılay madalyası aldı.
Kök hücresini bağışlayarak lösemi hastası 7 yaşındaki çocuğun hayatını kurtaran üniversite öğrencisi Meltem Ataşoğlu (22) ile düzenli kan bağışçısı olmak adına tüm yaşam tarzını değiştiren ve fazla kilolarından bu yolla kurtulan Vedat Günaydın (41) 3 yılda 54 trombosit bağışı yaparak çok sayıda hayat kurtardığı için Hilal'in yıldızları kategorisinde madalya aldılar.
Ödül töreninin ardından Fahrettin Koca, Ali Erbaş ve Kerem Kınık ile birlikte tüm bağışçılar birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
 

YORUMLAR