Reklam

KİRLİ KUMPASLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

KİRLİ KUMPASLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

KİRLİ KUMPASLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
02 Mart 2020 - 22:00

KİRLİ KUMPASLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Son zamanlarda siyasi amaçla yönlendirildiği görülen ancak kimler tarafından yönetildiği belli olmayan bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı, hayal ürünü ve algı amaçlı kurgulanan paylaşımlarla kurumumuzun hedef alındığına şahit olmaktayız.  Toplum nezdinde kurumumuzu yıpratmak ve karalamak adına tezgâhlanan paylaşımlarla ilgili hukuksal süreç başlatılırken, iftira ve yalanların bazı kesimlerce siyasi fırsata dönüştürülme çabası üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

 

Sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımları, haberleştiren bazı medya kuruluşlarının haberleri sonrasında belediyemiz hukuk müdürlüğümüz hemen harekete geçmiş ve konu yargıya taşınmıştır. 'Gazetecinin görevi araştırmaktır' ilkesine rağmen kaynağı belli olmayan bu paylaşımları haberleştirerek, tarafımızca da gayet iyi bilinen malum sebeplerden dolayı, gerçekmiş gibi haber yapan bizimhendek.com adlı internet sitesinde yapılan sistematik haberlere karşı 26 Şubat 2020 tarihinde yargının vermiş olduğu karar ile yüce yargı bu algıya dur demiştir.

 

Hendek Sulh Ceza Hakimliği, “Hendek Belediye Başkanlığının hiçbir bağı ve ilgisinin bulunmadığı haber kaynağının ve haberin doğruluğunun belirtilmediği, haber içeriğinin kurum aleyhine yanlış anlaşılmalara mahal verecek, itibar düşürücü ve kişilik haklarını zedeleyici, asılsız iddialar ve karalamalar içerdiği…” hükmünü vermiş, o haberlere erişimin engellenmesi getirilmiştir. Bundan sonrada belediye olarak benzer asılsız iddialarla karalamak adına yapılan tüm girişimlerle ilgili hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Türk adaletinin gereğini yapacağından hiçbir şüphemiz olmadığı gibi, bu konu asla bir daha gündemimizde yer almayacaktır. Biz bu kirli kumpasın geçmişten kalan alışkanlıklar ile kişisel çıkarlardan kaynaklandığını ve siyasi amaç taşıdığını çok net görmekteyiz. Hendek bu kirli plan ve tezgahın parçası olmayacak kadar büyük ve asildir.

 

Ve ayrıca bilinmelidir ki dileyen tüm vatandaşlarımıza şeffaflık ilkesi kapsamında kanunların müsaade ettiği çerçevede 31 Mart 2019 öncesi dahil olmak üzere tüm bilgileri sunmaktan asla kaçınmayız. Hemşehrilerimizin tamamen algıya yönelik bu tür paylaşımlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.

YORUMLAR