Reklam

Kim bu başarılı bürokratlar

Kim bu başarılı bürokratlar

Kim bu başarılı bürokratlar
04 Mayıs 2020 - 21:23

Kamu politikalarının oluşumunda bürokratlar önemli bir etkiye sahiptir.

Bu nedenle bürokratların davranışlarını ve tercihlerini etkileyen hususları anlamak kamu yönetimi çalışmaları açısından büyük önem arz etmektedir

Bürokratların kamu politikalarının geliştirilmesindeki etkileri onları siyasiler karşısında özgün bir güç sahibi yapmaktadır.

Bu gücün gelişiminde bürokratların sahip oldukları teknik ve hukuki bilgi birikimini geliştirilen kamu politikalarına dayanak teşkil edecek şekilde siyasilerin hizmetine sunuyor olmaları önemli bir rol oynamaktadır.

Bunun yanında bürokratların siyasilere belirli bir problemin çözümü noktasında uygulanabilecek kamu politikası alternatiflerini de sundukları bilinmektedir.

Bazı bürokratlar oturduğu makamların farkında bile değil.

Bir hükümetin başarısı bürokratlardan geçer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından bu yana göreve getirdiği bazı bürokratları az çok tanırım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı bazı bürokratların bir kısmı Erdoğan’ın temposuna nedense ayak uyduramadı.

Bunlara valiler ve bakan yardımcıları ve bazı genel müdürlerde dahil.

Ak Parti içerisinde zaman zaman bazen bazı bürokratlar hedef haline gelir.

Milletvekillerinin her fırsatta telefonlara çıkmayan ve randevu vermeyen bazı bürokratları Erdoğan'a şikayet ettiğini bütün kamuoyu biliyor.

Kamp toplantılarında özellikle 20’şer grup halinde Erdoğan ile görüşen milletvekilleri sıcak bir sohbetten sonra hemen bürokrasiyi eleştirir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerinin sorunlarını dinledikten sonra bazı bürokratların isimlerini özel defterine yazıyor.

Erdoğan’ın bazen de bürokratlar yüzünden bazı bakanları da uyardığı bilinir.

Milletvekillerinin bir kısmı bazı bürokratlardan şikâyetçi çünkü Ak Parti’nin en büyük oy kaybetmesinin bazı nedenlerinden birisi bürokrasidir.

Gecen gün 50 civarın da AK Parti milletvekilleri arasında bir anket yaptım milletvekilleri telefonlara çıkan randevu veren ve işleri yokuşa sürmeyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte başarılı bir şekilde çalışan bazı bakan yardımcıları ve bürokratların isimlerini tek tek söyledi.

Kim bu bürokratlar diyeceksiniz?

İşte Devletin işlerini aksatmadan  yürüten bazı başarılı bürokratların isimlerini şöyle sıraladılar.

Çalışma Aile Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz ve Zekeriya Birkan, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven ve Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Tarım Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ve Mustafa Aksu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Muhterem İnce, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Nebati, yine isimleri başarılı bir şekilde gündemde olan bazı bürokratlar şöyle Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Genel Müdür Muammer Yıldız, Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir  Uraloğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Selahattin bayram Çavuş, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Çakırtaş, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve Yatırımlar Genel Müdürü Hüseyin İnce öz, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Gökmen Çiçek ve Destek Hizmetleri Başkanı Cevdet Atay yine İçişleri bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Levent Kurtoğlu, MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ve İnşaat Daire Başkanı Kazım Özgür, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul ve personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Ankara Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın ve Turkay Özgür gibi isimler kulislerde başarılı bir şekilde konuşuluyor.

Murat Polat - Karadeniz Son Havadis - Ankara

YORUMLAR