Reklam

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESPOR, ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ’NDE 25 TAKIM ARASINDAYIZ

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESPOR, ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ’NDE 25 TAKIM ARASINDAYIZ

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESPOR, ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ’NDE 25 TAKIM ARASINDAYIZ
20 Mart 2023 - 11:58

Kdz. Ereğli Belediyespor, futboldan sonra 2022-2023 sezonunda 25 takımın yer aldığı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligine katılıyor. 14 Mart 2023 Salı günü çekilen online kuralar sonunda, Kdz.Ereğli Belediyespor D grubunda İstanbul, Karabük ve Eskişehir illerinde yer alan kulüplerle EBBL mücadelesi yapacak. Kdz.Ereğli Belediyespor alt yapılarında ve bölgemizde geçmiş dönemlerde yetişen sporcular ve geçen sezon yarı final oynama başarısı gösteren 18 yaş gençler ile mücadeleci bir ekip ile ligde yer alacak.
 
BASKETBOL’DA, HEDEF 2.LİG
 
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde oynanacak müsabakalar sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan 12 takım eleme turu karşılaşmaları oynamaya hak kazanacak. Eleme turu maçlarında tur atlayan 6 takım ise yeri daha sonra açıklanacak bir merkezde final grubu müsabakaları oynayacak ve TB2L'de yer almak için mücadele edecek.
 
BAŞKAN POSBIYIK;’’EREĞLİ’DE, AMACIMIZ BASKETBOLDA ÖZLENEN HEYACANI KAZANDIRMAK’’
 
Belediye ve Kulüp Başkanı Posbıyık; ’’Spora ve sporcuya değer veren kulüp olduğumuzu 12 branş ile bölgemizi temsil ederek göstermeye devam ediyoruz. Ereğli’de basketbolda özlenen heyecanı kazandırmak için yaptığımız başvuru ile takımımız Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 25 takım arasında yer alacak ve birlikte başarı için mücadele edeceğiz.’’ ifadelerine yer verdi.
 
KOORDİNATÖR İKE;’’GENÇ BASKETBOLCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ’’
 
Kdz.Ereğli Belediyespor Kulübü Salon Sporları Koordinatörü Tanju İKE yaptığı açıklamada;  ’’Genç basketbolcularımızla çok gurur duyduklarını, 2019-2020 sezonundan itibaren basketbol branşında yeniden yapılanmaya giderek, teknik kadromuzu güçlendirdik. Bölgemizde erkek ve kız basketbol alt yapılarını barındıran tek kulübü olarak, spor okullarımızda gerekli basketbol alt yapısını alarak, lisanslı sporcularımızı iyi insan, iyi vatandaş ve iyi sporcu felsefesi ile yetiştiriyoruz’’dedi.

ERKEK BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ’İNDE 1. HAFTA MAÇI 1-2 NİSAN’DA ESKİŞEHİR’DE
Kdz.Ereğli Belediyespor, 2022-2023 sezonunda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 25 takım arasında mücadele edecek. 14 Mart günü çekilen online kuralar sonunda D grubunda İstanbul, Karabük ve Eskişehir illerinde yer alan mücadele edecek olan Kdz.Ereğli Belediyespor ilk hafta Eskişehir  Birey Koleji ile deplasmanda karşılaşacak.
Baş Antrenörlüğünü Arda Bulman ve Yardımcı Antrenörlüğünü Kaan Dinçer’in yaptığı Kdz.Ereğli Belediyespor, hazırlıklarına haftada 4 antrenman yaparak devam ediyor. İç sahada oynayacağımız müsabakalarda Ereğli Spor Salonunda oynanacak karşılaşmalara tüm halkımız ve sporseverler davetlidir.