Reklam

Kartal ve Otyakmaz Rize'de Basınla Buluştu

Çaykur Rizespor Kulubü Başkanı Hasan Kartal ile Demir Grup Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kartal ve Otyakmaz Rize'de Basınla Buluştu

Çaykur Rizespor Kulubü Başkanı Hasan Kartal ile Demir Grup Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kartal ve Otyakmaz Rize'de Basınla Buluştu
27 Nisan 2019 - 14:38

Çaykur Rizespor ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 30. Hafta karşılaşma öncesinde Çaykur Rizespor Kulubü Başkanı Hasan Kartal ile Demir Grup Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kahvaltıda bir araya geldikleri basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kahvaltıya Çaykur Rizespor yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Rize’de olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda hem Sivas hem Rize şehirleri arasında inanılmaz bir yakınlaşma oldu. Bundan dolayı da son derece mutluyuz. Taraftarlarımız birbirlerini alıyorlar selamlaşıyorlar. Türk futbolunda daha çok görmeyi arzu ettiğimiz olaylar bunlar. Bundan çok memnunuz. Mutluyuz. Ayrıca Rize’nin misafirperverliğine de çok teşekkür ediyorum. Bizde elimizden geldiğince orada sizleri ağırlamaya çalışıyoruz ama gerçekten bugün çok güzel bir misafirperverlik örneği gösterdiniz. Başta Hasan Kartal Başkanım olmak üzere tüm Rizespor yönetimine ve camiasına şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah bugün kü karşılaşmada fair play çerçevesinde hak edenin kazanacağı, öyle VAR’lara, hakemlere pek fazla müracaat edilmeyecek bir karşılaşma olur ve Türk futbolu kazanır.” dedi.

Otyakmaz, Çaykur Rizespor ile büyük bir başarı yakalayan Okan Buruk ile ilgili sorulan soruya “Okan Hoca’nın yanılmıyorsam Antep’ten sonraki 2. Teknik direktörlüğü bizde olmuştu. Çok çalışkan bir hoca. Kendini geliştireceğinden emin olduğum bir hocadır. Bizde de edindiği tecrübeleri Rize’de taçlandırıyor. 2. yarı itibariyle ligin bitmesine 5 maç olmasına rağmen 26 puan topladı. Çok başarılı bir hoca. Burada devam etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Ama kulüpler de profesyonel, hocalar da profesyonel. Teklifler de değerlendirilebilir. Ama hem biz hem Rizespor Okan Hocanın yetişmesinde katkıda bulunduğumuzdan mutlu olduğumu söyleyebilirim.” Diye konuştu.
Maç sonuçlarının etkilenmemesi için VAR sisteminin uygulanmaya konulduğunu kaydeden Otyakmaz, VAR uygulamasında ilk yarı itibariyle çok fazla tartışma yaşanmadığını ancak 2. yarıda çok fazla tartışma yaşandığını belirterek, VAR uygulamasının yorumlanmasında, uygulanmasında bir sorun yaşandığını ve kendilerinin de bunu ön plana çıkarmaya çalıştıkları kaydetti.
Otyakmaz, sınırlı sayıda hakem olduğundan hakemlere sürekli maç verilmek zorunda kalındığını ifade ederek hakemlerin üzerine çok fazla gidilmemesi ve hakemlerin artık tartışılmaması gerektiğini savundu.
Başkan Otyakmaz, kalan 5 maçta arzu ettikleri sonuçları alarak ligde sıkıntı yaşamayacaklarını düşündüğünü sözlerine ekledi.
Kulüpler Birliği’nin merhum İlhan Cavcav tarafından Anadolu Kulüplerinin haklarının korunması amacıyla kurlduğunu ve daha sonra Türk futbolunda birlik ve beraberliğin sağlanması adına diğer kulüplerin de Kulüpler birliği içerisinde yer aldığını kaydeden Otyakmaz, büyük kulüplerinde de Kulüpler Birliğinin içerisinde yer almasıyla birliğin aslından uzaklaştığını belirterek ,ekonomisi ve taraftarı büyük kulüplerin Kulüpler Birliğinden nemalanmaya başladığını ve bu nedenle birliğin aslına dönmesi gerektiğini savundu. Otyakmaz, Kulüpler Birliğinde yeniden düzenlemeye gidilmesi gerektiğini her ortamda dile getireceğini kaydederek Kulüpler Birliği toplantısında da bu konuyu dile getirmeye devam edeceğini söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası Final maçının Sivas’ta oynanacak olmasının Sivas için büyük bir kazanım olacağını kaydeden Otyakmaz, her iki takıma da final maçında başarılar diledi.
Çaykur Rizespor Kulubü Başkanı Hasan Kartal ise Sivasspor’u ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Sivasspor’u ağırlamaktan büyük bir zevk duyuyorum. Seyircilerimiz arasında korkunç bir yakınlaşma var. Bu da Türk sporuna örnek olsun istiyoruz. Birliktelik ve beraberlik güzel bir şey. Hem ülkemize lazım hem spor kulüpleri arasında birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberliğin bozulmamasını diliyorum. İnşallah bugün kü maçta da gayet güzel bir karşılaşma olur. Mutlaka problemsiz bir karşılaşma olacağından son derece eminim. Diğer kulüplere de örnek olur. Güzel bir maç izleriz. Her iki kulubün de başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bazı basın yayın organlarında yer alan Vedat Muric’in Fenerbahçe ile 7 Milyon Avro karşılığında anlaştığı yönündeki soruya Başkan Kartal, “Hiçbir sporcumuza şu anda hiçbir resmi bir teklif yok. Gayri resmi yani şifaen yada telefonla iletilen hiçbir teklif de yok. Basında neden bu şekilde transfer haberleri çıkıyor bilemiyorum. Bu bir oyun mu derseniz onu da bilemiyorum. Biz de transferleri ve rakamları basından okuyoruz. Ne benim ne de yönetimdeki arkadaşlarımın herhangi bir görüşmesi olmadı.”
Başkan Kartal, Otyakmaz’ın Kulüpler Birliğinde düzenlemeye gidilmesi gerektiği yönündeki fikirlerine katılmakla beraber en doğrunun bulunabilmesi için tartışılması gerektiğini söyledi. Kartal, Çaykur Rizespor olarak bu konuda kesin bir kanıya varmadıklarını ifade etti.
Program sonunda Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal tarafından Otyakmaz’a isminin yazılı olduğu Sivas’ın trafik kodu olan 58 numaralı forma ve Çaykur Rizespor’un sembolü olan Atmaca heykeli hediye edildi.
Basın açıklamasının ardından Sivaslı ve Rizeli taraftarlarla buluşan başkanlar; doğum günü olan bir taraftara sürpriz yaptı.
 

YORUMLAR