Reklam

“Karasu’da Gaziler Günü Kutlandı”

TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilmesiyle birlikte ülkemizde her yıl 19 Eylül günü kutlanan ‘Gaziler Günü’ Karasu’da da Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakılarak kutlandı.

“Karasu’da Gaziler Günü Kutlandı”

TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilmesiyle birlikte ülkemizde her yıl 19 Eylül günü kutlanan ‘Gaziler Günü’ Karasu’da da Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakılarak kutlandı.

“Karasu’da Gaziler Günü Kutlandı”
19 Eylül 2019 - 18:05

“Çelenkler Sunuldu”
19 Eylül Perşembe günü, Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk töreni ile Gaziler Günü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız, Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk törenine, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi daire amirleri, askeri erkân ve gaziler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Jandarma Uzman Onbaşı Eray Ergin yaptı. Ergin konuşmasında; “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda, kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı, 3 kıtada kılıç sallamış zaferden zafere atlamış, Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan millet bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Ben, ülkemizi bir çadır gibi görüyorum. Direği şehitlerimiz ve gazilerimiz, örtüsü ise onlardan güç alan Türk ordusudur. Her kim ki bu çadırı yıkmaya yeltenecek olsa, damarlarındaki asil kandan güç alan bu millet topyekûn ona karşı koyacak, bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı sizler gibi şeref sayacaktır. Değerli gazilerimiz, unutmayınız ki emanetiniz emanetimizdir. Sizlerin bu vatana sahip çıktığı gibi bizlerde sahip çıkacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız ise; “1.Dünya Savaşı sonrasında vatanımızı bölerek parçalamak isteyen, yedi düvele mensup düşman vatanımızı dört bir yandan işgal etti. Amaçları Anadolu’da Türk toplumunu tamamen ortadan kaldırmaktı. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esarete alışık olmayan Türk Milletinin bu işgale dur diyeceği şüphesizdi. Ordumuz, düşmanın ordusunun Anadolu’daki ilerleyişini Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki askerlerle durdurmuştur. Türk ordusu 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren Dünya’nın en uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinde düşmanı tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle nihayete ermesinin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verilişiyle birlikte bu tarih Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu vesileyle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor ve gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum” dedi.
“Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, tüm gazilerimizin gaziler gününü kutladı. Başkan Sarı yaptığı açıklamada; “Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle nihayete ermesinin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verilişinin 98’inci yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününü milletçe idrak etmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Büyük Türk milleti, Atalarından miras aldığı mukaddesatına
sonsuz bir sadakatle bağlıdır ve Yüce Rahman’ın övgüsüyle taçlanmış Şehitlik ve Gazilik mertebelerine nail olabilmeyi en büyük şeref kabul etmiştir. Düşmanla çarpışırken can vermeyi yatakta ölmeye yeğlemiş, dualarında ya Şehitlikle nurlanmayı ya da Gazilikle onurlanmayı Allah’tan niyaz eylemiştir. Bu vesileyle, şeref rütbelerini göğüslerinde taşıyan şanlı gazilerimizin gaziler gününü tebrik ediyor, Şehit ailelerimizin ve hayatta olan gazilerimizin daima yanlarında olduğumuzu bilinmelerini istiyorum. Aziz Vatanımızın bekası ve Yüce Milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canıyla ve kanıyla mücadele eden, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehitlik ve Gazilik mertebeleriyle şereflenmiş bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranlarımla yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR