Reklam

Kantarcı’ya bir ödül de TKB’den

Kantarcı’ya bir ödül de TKB’den

Kantarcı’ya bir ödül de TKB’den
23 Eylül 2021 - 14:40

Kantarcı’ya bir ödül de TKB’den
Başkanlığını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı Tarihi Kentler Birliği (TKB), Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya SEKA Sosyal Tesisleri Restorasyonu nedeniyle “Uygulama Ödülü” verdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya bir ödül de başkanlığını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı Tarihi Kentler Birliğinden (TKB) geldi. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasına, 33 belediye, 33’ü uygulama ve 28’i proje dalında olmak üzere 61 proje ile başvurdu. Ülkemizde koruma çalışmalarının sahaya yansıdığı en önemli platform olan Koruma Özendirme Yarışmasında 6 kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri İstanbul Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen törenle verildi. SEKA Sosyal Tesisler Restorasyonu ile  “Uygulama” alanında ödüllendirilen Başkan Kantarcı, ödülünü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın elinden aldı.

ENDÜSTRİ MİRASI YAPI YENİDEN İŞLEVLENDİRİLEREK KENT YAŞAMINA TEKRAR DAHİL EDİLDİ
YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikle verilen ödülün gerekçesinde, “Çaycuma Belediyesi kent kültürü ve tarihine uzun yıllar etki eden Cumhuriyet Dönemi endüstri mirası yapıyı yeniden işlevlendirerek kent yaşamına tekrar dahil eden uygulama projesi nedeniyle uygulama ödülüne layık bulundu” denildi.

UYGULAMA DALINDA 6 BELEDİYE DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ
“Uygulama” dalında Çaycuma Belediyesi ile birlikte Alanya Belediyesi, Alanya Kalesi Tarihi Bedesten Yapısı Restorasyon Çalışması; Buldan Belediyesi, Beyler Evi Restorasyonu ve Semerci Sokak Sağlıklaştırma Projesi; Kocasinan Belediyesi, Güneşli Jandarma Konağı, Hızır İlyas Köşkü; Malatya Büyükşehir Belediyesi, Taşhoran Kilisesi Restorasyon Yapım İşi; Nilüfer Belediyesi, İpek Evi ve Pamukkale Belediyesi Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Batı Portik Restorasyonu ile kazandı

YORUMLAR